home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Kalotaszeg körül forgott a világ
Dr. Csermák Zoltán
2022.05.11.
LXXVII. évf. 19. szám
Kalotaszeg körül forgott a világ

Hetven video érkezett a Hagyományok Háza felhívására

A Hagyományok Háza tizenegyedik alkalommal rendezte meg a Táncház Napját. Az intézmény korábban közzétett Világraszóló kalotaszegi táncház felhívására hetven video érkezett.

A Hagyományok Háza május 7-én, a budapesti Liszt Ferenc téren tizenegyedik alkalommal rendezte meg a Táncház Napját. A jeles eseményen a szervezők és a résztvevők az idén ötvenéves táncházmozgalomról is megemlékeztek. A táncünnep igazi színfoltja volt a Világraszóló kalotaszegi táncház felhívásra beküldött video-montázs bemutatója. A kis moziba Mihó Attila és zenekarának muzsikájára és Kacsó Hanga Borbála énekére készültek a felvételek.

Az áprilisban közzétett felhívásra hetven video érkezett Magyarországról, a Kárpát-medencéből, Nyugat-Európából, Észak- és Dél-Amerikából, Japánból, Hongkongból, Tajpejből. A filmkockákon gyerekek, tinédzserek, felnőttek és idősek ropták a táncot, a beküldők változatos helyszíneken mutatkoztak be. A kommentek alapján az akció méltó módon kapcsolódott a félévszázados táncházmozgalomhoz.

A Hagyományok Háza e kezdeményezését az elmúlt évben – a karantén időszakában – indította el, akkor a tizedik Táncház Napjára a Világraszóló széki táncház felhívásra félszáz anyag érkezett be. Ennek sikere nyomán született a Világraszóló kalotaszegi táncház.

Megtekinthető: ITT

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..