home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Kalandozások a Nemzetiségi Kultúrák Napján
Csermák Zoltán
2016.05.19.
LXXI. évf. 20. szám
Kalandozások a Nemzetiségi Kultúrák Napján

Tizenhárom nemzetiség kultúrája, gasztronómiája, múltja és jelene egy egész napon át — A tavalyi évhez hasonlóan a magyar közmédia idén is megrendezi a Nemzetiségi Kultúrák Napját. Az egész napos élő közvetítéssel és helyszíni bejelentkezésekkel készülő televíziós és rádiós műsorfolyam május 22-én lesz az MTVA csatornáin.

Az egész napos műsorfolyam célja, hogy a többségi társadalom jobban megismerje a hazánkban élő 13 történelmi nemzetiséget.


Fotó: Végh Tibor

Ezen a napon a Duna és a Duna World csatornák mellett az M1 is több helyszínre kapcsol majd élőben, és a rádióműsorokban is hallhatóak lesznek a magyarországi nemzetiségek életével foglalkozó témák. A közmédia több népszerű televíziós műsora is bekapcsolódik a tematikus nap programjába: a Család-barát, a Maradj talpon!, a Magyarország, szeretlek!, és A sokszínű vallás is foglalkozik majd a hazánkban élő nemzetiségek sokszínű kultúrájával. Zenészek, művészek, színészek közreműködésével készült beszélgetések és produkciók, valamint az ország több pontjáról élő bejelentkezések színesítik a programot.


Fotó: Végh Tibor

Az MTVA nemzetiségi műsoraiból ismert műsorvezetők mellett a tematikus nap háziasszonyaként Borbás Marcsi kalauzolja a nézőket a különböző kultúrák világába.

A tematikus nappal kapcsolatos további információk a Nemzetiségi Kultúrák Napja műsoroldalon találhatók.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..