home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Kalandosan a természetben
Bíró Tímea
2018.07.04.
LXXIII. évf. 26. szám
Kalandosan a természetben

Ha szereted a nyarat és a természetet, akkor hatalmas élményben lehet részed, mivel az idén először rendezik meg az egyhetes Természetvédelmi Kalandtábort.

A július 23-ától 29-éig tartó rendezvény két ötletgazdája Béres Szinita és Hulló Zsófia, akik úgy gondolták, hogy a Róka-tanya kiváló helyszíne lehet egy olyan esemény megrendezésének, amelyen az általános iskolásokkal foglalkoznak a természetben. Béres Szinita mesélt a részletekről:

— Korábban volt már természetiskola a tanyán, mi azonban most vegyes programokkal szeretnénk gazdagítani az általános iskolások nyarát. Lesznek kézműves-foglalkozások (például nemezelés, batikolás), tartunk egy álarcosbálat, belovaskocsizunk Noszára, ahol fagyizni fogunk. A délelőttök folyamán nagyobb programok várják a fiatalokat, a többi közt megismerkedhetnek a Ludasi-tó állat- és növényvilágával, a tanyasi életmóddal, vagyis azzal, hogy hogyan is éltek, élnek az emberek a falu központjától távol. Ezenkívül sor kerül filmvetítésre a csillagos ég alatt, tinidiszkóra, karaokéra, valamint az egyik legizgalmasabb este az lesz, amikor visszautazunk a gyerekekkel a barokk korba, mindenki barokkos öltözéket kap, és olyan zsíros ételeket szolgálunk fel nekik, amelyeket kézzel kell megfogni, illetve elfogyasztani. Terítéken lesz például a köcsögös sajt és egyéb finomságok. Néptánccal, népzenével és táncházzal is kedveskedünk a táborozóknak, illetve a királyhalmi Rhythmical Táncklub mutat majd be néhány mozdulatot a tanulni vágyóknak.

Az idén a Róka-tanyán kialakított vendégszobákban szállásolják el a táborlakókat. A részvételi díj 7500 dinár, mely magában foglalja a reggelit, az ebédet, a vacsorát és az uzsonnát.

Július 16-áig lehet jelentkezni
Hulló Zsófiánál a +381 69/11-41-993-as, illetve
Béres Szinitánál a +381 69/107-60-50-es telefonszámon.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..