home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Jurassic World, a megaösszegyúrás
Zvekán Péter
2015.07.06.
LXX. évf. 26. szám
Jurassic World, a megaösszegyúrás

1993-ban megjelent a Jurassic Park, 97-ben a The Lost World: Jurassic Park, 2001-ben pedig a Jurassic Park III. Az eddigi részekben már láttunk mindent. Dinókat, melyek közül egyértelműen a T. rex és a velociraptorok lettek a kedvencek, szituációkat, melyeket alig lehetett megúszni. Volt robbanás, fegyverropogás és minden, ami egy igazi hollywoodi filmhez kell.

Az idén jelent meg a legújabb rész, a Jurassic World. A nézők jogosan tehették fel a kérdést: most mit fognak kitalálni? (Vigyázat: kemény spoilerezés következik!)

Szerintem számos filmes szakember leült egy nagy kerek asztalhoz, és elkezdte felvetni az ötleteket. Ennek eredményeképpen a legújabb részbe minden bekerült, és ez időnként egy kicsit már sok.

Rögtön az elején kiderül, hogy az egykor őslények által birtokba vett szigetet most ismét parkká alakították át, melyet rengeteg turista látogat. A gond viszont az, hogy az érdeklődés fenntartása érdekében a befektetők folyamatos újdonságokat várnak el a vezetőségtől és a genetikusoktól. S mivel az egyszerű dinók már nem hozzák lázba az embereket, megalkottak egy csomó dinoszauruszból összegyúrt szuperhibridet, az Indominus rexet, mely gonoszabb, veszélyesebb és okosabb, mint bármelyik más lény a földön. Ennek köszönhetően természetesen pillanatok alatt kiszabadul a ketrecéből, hogy elindulhasson a filmben az öldöklés.

A parkban egyébként dolgozik egy exkatona, Owen, aki kisebb-nagyobb sikerrel próbálja idomítani a velociraptorokat. A titkos terv ugyanis az, hogy a katonaság felhasználja ezeket a lényeket, de ehhez irányítani kell őket.

Az egész parkot vezető Beth testvére elküldi a Jurassic Worldbe a saját gyerekeit, akik a nagynénitől túl sok figyelmet nem, de VIP-kártyát annál inkább kapnak, így oda mennek soron kívül, ahova csak akarnak.

De térjünk vissza arra, hogy az új hibrid kiszökik, ezért a parkban riadót fújnak, mindenkinek biztonságos helyre kell mennie — kivéve a két vendég gyereknek, mert ők okosak. Többször is találkoznak a nagy, gyilkos dinóval, de persze mindig megmenekülnek. Értik, ugye? Rexi mindenkit megöl, még a nála háromszor nagyobb növényevő brontoszauruszt is, de ez a két gyerek mindent túlél.

Közben Beth rájön, hogy a testvére nagyon mérges lesz, ha kiderül, hogy a kicsik elvesztek, ezért Owennel elindulnak megkeresni a két tébolygót. Csakhamar kiderül, hogy a nagynéni sokkal emberibb, mint gondolta volna. Az izgalom fokozása végett egy titkos hadsereg is megjelenik a szigeten, de amikor az egyik helikopterből lőni kezdenek a fő gonosz lényre, a gép lezuhan a Pterosaurusok ketrecére, mely darabokra törik, a repülő húszabálók pedig kiszabadulnak, és egyenesen az emberek felé veszik az irányt. Megindul ellenük a harc, és a nagy lövöldözés közepette végre egymásra találnak a gyerekek, Beth és Owen, így a csapat úgy másfél órányi izgalom után végre együtt van. Most már csak egy cél van, megölni a hibridet! És ekkor valami olyat látunk, amit eddig még nem. Owen fogja a négy velociraptort, és velük együtt indul vadászatra, miközben Beth a gyerkőcökkel egy hatalmas páncélkocsiban halad a végső harc helyszínére. Egy idő után ismét mindenki együtt van, ám a négy raptor kevésnek tűnik a hatalmas dinó ellen, ezért a főhősnőnk segítségül hívja a nagy kedvencet, magát T. rexet. Már javában folyik a harc, de a velociraptorok és a T. rex sem elegendőek hozzá, hogy megfékezzék az Indominus rexet. És ekkor következik az igazi meglepetés. A lények dulakodás közben a víz mellé sodródnak, melyből hirtelen előugrik a hatalmas méretű mosasaurus, és egy harapással végez az addig legyőzhetetlennek tűnő szörnnyel. Mindenki megmenekül, a két főszereplő pedig összemelegszik. Vége.

Egy biztos: szinte az összes eddigi részből vissza-visszaköszönnek lények, helyszínek, helyzetek, úgyhogy ez az enyhén eltúlzott epizód jó befejezése a Jurassic-sorozatnak. Hogy lesz-e folytatás? Inkább ne legyen!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..