home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Június 8-ai születésnaposok
Zvekán Péter
2022.06.08.
LXXVII. évf. 23. szám
Június 8-ai születésnaposok

Bonnie Tyler — Michael James Hucknall (Simply Red)

Bonnie Tyler

Gaynor Hopkins, avagy művésznevén Bonnie Tyler 1951. június 8-án született Walesben. Egy egyszerű, szegény családban nevelkedett három lány- és két fiútestvérével együtt. Mivel zavarta a nélkülözés és a túl egyszerű élet, eldöntötte: ha törik, ha szakad, megcsinálja a saját szerencséjét.


Fotó: thepersonage.com

Persze az elképzelés és a valóság sokszor nem találkozik rögtön, és az elején neki sem volt könnyű. Mielőtt énekes lett volna, kereskedőként dolgozott egy zöldségboltban, de pénztárosként is kipróbálta magát egy szupermarketben. Természetesen mindeközben végig ott volt a zene az életében, majd jött a nagy fordulat — az ominózus hangszálműtét. Annak elvégzése után történt, hogy az orvos figyelmeztette, hogy most okvetlenül pihentetnie kell a hangját. Külön hangsúlyozta, nehogy nekiálljon énekelni. Szerintetek Bonnie betartotta a doki utasításait? Természetesen nem, ennek pedig az lett a következménye, hogy hangja teljesen berekedt. Ma már tudjuk, hogy végül is ez tette egyedivé, azonnal felismerhetővé.

S hogy a ’70-es években milyen szinten robbant be a köztudatba? Akkoriban már olyan dalokat tudhatott magáénak, mint a Lost in France és az It’s a Heartache. Az igazi fénykora viszont a ’80-as években jött el, akkor, amikor a Total Eclipse of the Heart című dalával a világ minden táján a toplisták első helyére került, ezt pedig aztán sorra követték a jobbnál jobb slágerek. Olyanok, mint a Holding Out for a Hero vagy az If You Were a Woman (And I Was a Man). Mindemellett Bonnie Tyler volt az első női előadóművész, aki Faster than the Speed of Night című albumával rögtön az első helyen lépett be a brit toplistára, és ezzel együtt a Guinness Rekordok Könyvébe is. Továbbá egyike volt az első nyugati előadóknak, akik először turnéztak a Szovjetunióban, és ő volt az első walesi énekesnő, aki az amerikai toplista első helyére került.

Bonnie Tyler egyébként sosem állt le az énekléssel és a koncertezéssel, a mai napig aktív. Kíváncsiságból rákerestem a hivatalos oldalán, hogyan áll a koncertnaptára. Nos, igencsak meglepődtem, amikor azzal szembesültem, hogy a hetvenegy éves énekesnő 2023. december 21-éig full tele van!

 

Michael James Hucknall (Simply Red)

Ugyanezen a napon született a Simply Red ikonikus énekese is, Michael James Hucknall, aki az idén hatvankét éves. Szinte hihetetlen, de karrierjét egy punkzenekarban, a The Frantic Elevatorsben kezdte, ráadásul teljes nyolc éven keresztül tolták az ipart. A csapat feloszlása után Mick összeállt Elliot Rashman menedzserrel, hogy létrehozzanak egy új zenekart.


Fotó: img-www.tf-cdn.com

Miután a tagok már megvoltak, kellett egy jó név. Első ötletük a World Service volt, melyet a Red And The Dancing Dead, majd a Just Red követett. Gondolom, észrevettétek, hogy egyre többször játszottak a red szóval. Ennek egyszerű volt az oka: Mick Hucknallnek jellegzetes vörös, göndör haja van, így ráragadt a Red becenév. És mivel egyik zenekarnév sem tetszett nekik igazán, énekesünk feldobta, hogy legyen a nevük egyszerűen Red, azaz angolul: Simply Red. Így született meg annak a zenekarnak a neve, amely olyan slágereket tudhatnak magáénak, mint az If You Don't Know Me by Now, a Sunrise, a Holding Back the Years, a Money's Too Tight, és még sorolhatnám. A pop/soul zenekar annyira sikeres lett, hogy a megszámlálhatatlan díj mellett több mint 50 millió lemezt is eladott.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..