home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Július 1-jétől szünetel a népkonyha Törökbecsén
2022.07.01.
LXXVII. évf. 26. szám
Július 1-jétől szünetel a népkonyha Törökbecsén

A bánáti községben október 1-jétől 170 rászorulónak gondoskodtak napi egytálételről.

Törökbecse Község 2013-ban csatlakozott a Szerbiai Vöröskereszt népkonyhaprogramjához, melynek célja, hogy a téli hónapokban, amikor szinte lehetetlen alkalmi munkát találni, a nehéz sorsú embereknek jusson melegétel. Dunja Svirčev Šeljmeši, a Vöröskereszt törökbecsei szervezetének titkára elmondta, 2019 októberétől a Munkaügyi, Foglalkoztatási és Szociális Minisztérium, valamint a szerb kormány javaslatára a szolgáltatás időtartamát hat hónapról kilencre növelték.

— A népkonyha programja október 1-jétől június 30-áig tart, vagyis kilenc hónapon át nyújtunk egytálételt a nehéz sorsú embereknek. Az alapanyagokról a Szerbiai Vöröskereszt gondoskodik, egyebek mellett rizsről, borsóról, babról, lisztről, olajról. Az önkormányzat az anyagi támogatásra vonatkozóan éves tervet dolgoz ki, melybe belefoglalják más alapanyagok beszerzésének lehetőségét, és megtervezik a népkonyha zökkenőmentes működését. A helyi Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac Felnőttek és Idősek Otthonának konyhájában főzik az ebédet, melyet Törökbecsén kívül Beodrára, Kumánra, valamint Bocsárra is eljuttatunk. A felhasználóink olyan családok, amelyekben öt-hat gyerek is van. Ők az elsődlegesek. Ezenkívül vannak fogyatékkal élők, idős személyek, munkaképtelenek, kis jövedelmű háztartások, szociális segélyből élők és kisnyugdíjasok. Az egytálétel finom, a felhasználók elégedettek, és reméljük, hogy ez így marad a jövőben is. A napi melegétel mellé fél vekni kenyeret osztunk. Külön köszönettel tartozunk az önkormányzatnak, hiszen az anyagi támogatása nélkül mindez nem valósulhatna meg. A szolgáltatást a rászorulók a nyári hónapokban a Szociális Gondozási Központban igényelhetik, akik döntést hoznak a jogosultakról. A 170 személy közül a népkonyhaprogram által az idén 65 törökbecsei, 39 beodrai, 44 kumáni és 22 bocsári rászorulónak adunk ingyenesen napi egytálételt.

A törökbecsei népkonyha október 1-jétől kezdi meg újra a működését.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..