home 2024. május 19., Ivó napja
Online előfizetés
Jövőt mindenkinek!
(K. O.)
2009.10.21.
LXIV. évf. 42. szám
Jövőt mindenkinek!

A bácsfeketehegyi Izida képviselői egy-egy szavalattal, énekkel mutatkoztak beA Bethesda Szeretetszolgálat szervezésében október 8-án Topolyán tartották meg a többéves EU-s projektum helyi jellegű bemutatóját, melynek keretében a szórakozató gyermekműsorokon kívül kerekasztal-beszélgetést i...

A bácsfeketehegyi Izida képviselői egy-egy szavalattal, énekkel mutatkoztak be

A Bethesda Szeretetszolgálat szervezésében október 8-án Topolyán tartották meg a többéves EU-s projektum helyi jellegű bemutatóját, melynek keretében a szórakozató gyermekműsorokon kívül kerekasztal-beszélgetést is szerveztek az illetékes, meghívott vendégekkel. A felvetett téma: a fogyatékkal élő személyek beépítése a társadalomba, valamint ennek a problémakörnek a körüljárása községi szinten. A helyi szervezők képviselőin kívül a műsorban közreműködtek a bácsfeketehegyi Izida Anya- és Gyermekvédő Egyesület tagjai, a Kodály Zoltán MMK és a Vuk Karadžić ME énekesei, néptáncosai, valamint a Bambi óvoda kis balett-táncosai.
A rendezvényt Bábi Attila polgármester nyitotta meg, majd magáról a programról Nataša Vučić szerbiai koordinátor beszélt.
A Jövőt mindenkinek II. projektumot az EU munkáltató és szociális bizottsága indította el. A régi Jugoszlávia területéről Szlovénia, Horvátország és Szerbia közösen kapcsolódott be a Progress elnevezésű programba, melynek célja, hogy az adott országban felmérje a szegénység és szociális esélyegyenlőtlenség megelőzésének lehetőségeit. Ennek a széleskörű tevékenységnek a hazai koordinátora a köztársasági munkaügyi és népjóléti, valamint a gazdasági és regionális fejlődésért felelős minisztérium.
A projektum mindhárom országban terepi adatgyűjtéssel, a helyi jellegű problémák feltárásával és elemzésével segít áthidaló megoldásokat találni. A végső cél, hogy a 20072013-as időszakban enyhítsék a szegénységet és az ezáltal érintettek, vagyis a társadalom peremére sodródott egyének, családok, csoportok, etnikumok sorsának, egzisztenciájának a további romlását.
Az elmúlt két év alatt mindhárom országban elvégezték az általános állapotfelmérést. A terepi adatgyűjtést viszont az idén kezdték el Szerbia különböző régióiban és településein, összesen 12 helyszínen, ahol a helyi önkormányzatok, a szociális központok és a civil szervezetek közreműködésével igyekeznek begyűjteni az adatokat a veszélyeztetett polgári csoportokról -- így például Topolyán és környékén a hangsúly a fogyatékkal élő emberek (főleg gyerekek és fiatalok) helyzetén, társadalmi integrációján volt.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..