home 2024. június 13., Antal napja
Online előfizetés
Jövőre megnyithatja kapuit az új fürdő
Talpai Lóránt
2024.05.14.
LXXIX. évf. 19. szám
Jövőre megnyithatja kapuit az új fürdő

Közösségi találkozó Topolyán

Dr. Pásztor Bálint küldöttségével megtekintette a megújuló topolyai fürdőt, majd közösségi találkozón vett részt a színházteremben. A közösségi fórumon a VMSZ elnöke mellett felszólalt még Deli Andor EP-képviselő, Szatmári Adrián, Topolya polgármestere és Juhász Bálint, a tartományi képviselőház elnöke.

Dr. Pásztor Bálint a fürdőben zajló munkálatok kapcsán kiemelte, hogy a létesítmény tartományi és önkormányzati eszközökből épül. Körülbelül 10 millió eurós befektetésről van szó, és várhatóan a jövő év tavaszán fog üzembe lépni. Ugyanúgy a város központjában levő hotel felújítása is jó ütemben zajlik.

A közösségi találkozón Szatmári Adrián elmondta, hogy a VMSZ újra önálló és teljes listával vesz részt az önkormányzati választáson, melyen továbbra is a legfontosabb a magyar érdekképviselet.

— Számunkra eddig is nemcsak az önkormányzat központja, azaz Topolyának a fejlesztése volt fontos, hanem minden egyes településnek törekedtünk az egyenrangú és a fenntartható fejlődésére. Olyan programokat tudtunk megvalósítani, amelyek növelik az életszínvonalat, jobb életet és a szülőföldön való boldogulást teszik lehetővé. Ezek a projektumok közül kiemelném a közvilágítás teljes mértékű felújítását Topolya község minden településén. Kiépítettük a gázvezetéket minden településen. Kiépült a szennyvíztelep, a Bács-ér patak vize így sokkal tisztább. Megnyitottuk a diákotthont is 2021-ben a tartomány és az önkormányzat segítségével, labdarúgó-akadémia nyílt, és a futballstadion, valamint a fedett medence kiépítésére is sikeresen pályáztunk a szükséges pénzeszközökre. A hotel épületének projektje is a határozott kiállásnak köszönve sínen van, és hamarosan elkészül. Mindezek mellett számos olyan intézkedésünk volt, amelyek az életszínvonal javítását célozzák meg. Mind az elért eredmények, mind a programok, amelyeket a VMSZ képvisel ebben a községben, önmagukért beszélnek, és a szülőföldön való boldogulást segítik — zárta gondolatait a polgármester.

Pásztor Bálint szerint a június 2-ai választáson az a feladat, mind Topolya községben, mind másutt, hogy a december 17-ei jó eredmény megismétlődjön.

— Akkor sikerült megszilárdítani a pozícióinkat, sikerült növelni a képviselőink számát a köztársasági parlamentben, a tartományban olyan eredményt elérni, amelyben mi vagyunk a harmadik számú erő Vajdaság területén. Célunk, a Vajdasági Magyar Szövetség célja, hogy a Topolya községhez tartozó településeken minél jobb legyen élni, minél több projekt megvalósuljon. Az elmúlt négy évben az történt, hogy fejlődnek a falvak és Topolya város is, számos projekt megvalósult, befejeződnek az elkezdődött beruházások. Nagyon fontos, hogy jól szerepeljünk az önkormányzati választásokon, és hogy a helyi lakosok döntsék el városainkban és falvainkban, hogy mit szeretnének, és mire van szükségük, főleg ott, ahol a magyar közösség tömbben él — hangoztatta.

Fényképezte: Talpai Lóránt

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..