home 2024. június 21., Alajos napja
Online előfizetés
Jövőre folytatjuk!
Tóth Lívia
2021.12.29.
LXXVI. évf. 52. szám
Jövőre folytatjuk!

Az új esztendő közeledtével sokan késztetést éreznek a visszatekintésre, az elmúlt hónapok történéseinek számbavételére. Tesszük ezt elsősorban azért, mert szükségünk van arra a jóleső megnyugvásra, amelyet akkor érzünk, ha teljesítettük a terveinket, elvégeztük a feladatainkat. De nemcsak úgy tessék-lássék, hanem alaposan és eredményesen.

A Hét Nap számára nem akármilyen év volt 2021. Az idén ünnepeltük hetilapunk fennállásának 75. évfordulóját, amit olvasóink, de a vajdasági magyar közösség számára is igyekeztünk emlékezetessé tenni. A szerkesztőségünk tagjainak bizonyára a hatalmas befektetett energia és munka jut eszébe, de szerencsére nem volt hiábavaló, mert a jubileumi akcióink jó visszhangra, kellemes fogadtatásra találtak.

Igaz, hogy a járványhelyzet lassan két éve nehezíti meg a mindennapjainkat, de próbáltuk ha nem is kihagyni, inkább csak annyit foglalkozni vele, amennyi elengedhetetlenül szükséges volt.

Az áprilisban megjelent ünnepi számunk után Palicson megtartottuk a rajz- és fogalmazásíró pályázatunk eredményhirdetését, melyen sok-sok gyermek — remélhetően a leendő olvasóink — vett részt. Klasszikus élőújságokat az idén nem szerveztünk, de a nyár folyamán több közösségi rendezvényen jelen voltunk, kínáltuk kiadványainkat, hetilapunkat, és Szegeden is bemutatkoztunk.

A címlapfotó-pályázatunk november közepén ért véget, december elején az érdeklődők kiállításon láthatták azt a száz felvételt, amelyet a beérkező több mint ezerből választottunk ki.

A Hét Nap gondozásában napvilágot látott Perisity Irma Sorsok, emberek című kötete és néhai, kedves kolléganőnk, Orosz Ibolya Batyubontás című, válogatott írásokat tartalmazó könyve. Nyomdában van Dudás Károly írónak, publicistának, lapunk volt főszerkesztőjének a Magyar utak című könyve, de a felsorolásnak itt még nincs vége. Készül ugyanis a Hét Nap újabb kori — a ’80-as évek végétől napjainkig tartó — történetét feldolgozó összeállítás és egy meglepetéskötet is, melyről annyit már elárulhatok, hogy a gasztronómiához, a vajdasági ízekhez lesz köze.

Bízunk benne, hogy a korábbi és a decemberi ajándékaink — közöttük az Ünnepre hangoló különleges CD korong — elnyerték a tetszésüket, és azt is észrevették, hogy újabban jobb minőségű papíron jelenünk meg.

Ezúton szeretném a lap minden munkatársának, támogatójának és barátjának megköszönni az év közben végzett tevékenységét és az előremutató együttműködési szándékát. És természetesen az olvasóinknak is a bizalmat.

Jövőre folytatjuk, de addig is mulassanak jól szilveszterkor, és várják jókedvűen az új esztendőt!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..