home 2024. május 20., Bernát napja
Online előfizetés
Jóváhagyta a kormány a szilveszterre és újév napjára vonatkozó intézkedéseket
2020.12.29.
LXXV. évf. 52. szám
Jóváhagyta a kormány a szilveszterre és újév napjára vonatkozó intézkedéseket

Ismét emelkedő tendenciát mutat a koronavírusos megbetegedések napi száma Szerbiában, Vajdaságban is nőtt az új koronavírus-fertőzöttek száma.

A válságstáb mai sajtótájékoztatóján Predrag Kon elmondta, a helyzet továbbra is rendkívüli. A szerb kormány ezért megerősített a válságstáb szilveszterre vonatkozó döntéseit.

December 31-én és január 1-jén az éttermek és kávézók 18 óráig, az élelmiszerboltok pedig 20 óráig tarthatnának nyitva. Nem lesznek szervezett szilveszteri programok és a pótszilveszterezés sem engedélyezett.

Egyhangúlag állapodtunk meg abban, hogy nincs ünneplés. A vendéglátósok 18 óráig dolgozhatnak december 31-én és január 1-jén, ezek után pedig 20 óráig tarthatnak nyitva. Mindez január 11-éig érvényes, amikor ismét mérlegeljük a helyzetet, és meglátjuk, hogy enyhíteni, vagy szigorítani kell-e az intézkedéseken – nyilatkozta Branislav Tiodorović epidemiológus, a válságstáb tagja.

Az elmúlt egy napban 3136 beteget regisztráltak. Összesen 14 987 személyt teszteltek. Újabb 46 ember vesztette életét a kór szövődményeiben, ezzel 3119 emelkedett a betegségben elhunytak száma. Kórházban jelenleg 9366 embert kezelnek, közülük 283-an szorulnak mesterséges lélegeztetésre.  

Vajdaságban enyhén nőtt az új koronavírus-fertőzöttek száma, 627 új esetet regisztráltak, 133-mal többet, mint tegnap. A tartomány területén az aktív fertőzöttek száma több mint 37,5 ezer.

Újvidéken 11 és félezer az aktív fertőzött, Nagybecskereken több mint 3300, Pancsován 2400-nál is több, Szabadkán és Palánkán a számuk meghaladja az 1700-at.

 

(Forrás: Szerbiai RTV)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..