home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Jótékonysági gálaest a szívbeteg gyermekekért
(re)
2005.12.20.
LX. évf. 51. szám
Jótékonysági gálaest a szívbeteg gyermekekért

dr. Ladóczki Szalma Csilla, a Szív a szívben civil szervezet vezetője: ,,Csak a szabadkai Kolevka Gyermekotthonban 70 szívbeteg kisgyermeknek van szüksége állandó orvosi ellenőrzésre.Nagyszabású jótékonysági gálaestet rendez a Jadran Színpadon a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház. Az est...

dr. Ladóczki Szalma Csilla, a Szív a szívben civil szervezet vezetője: ,,Csak a szabadkai Kolevka Gyermekotthonban 70 szívbeteg kisgyermeknek van szüksége állandó orvosi ellenőrzésre.

Nagyszabású jótékonysági gálaestet rendez a Jadran Színpadon a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház. Az est bevételét a szintén szabadkai Szív a szívben civil szervezetnek ajánlják fel, amely a szívbetegségben szenvedő kisgyermekek gyógykezelését és a szükséges ellenőrző, illetve szűrővizsgálatokat végzi.
Szloboda Tibor, a Kosztolányi Dezső Színház igazgatója elmondta, hogy a december 28-i gálaesten olyan ismert művészek lépnek majd közönség elé, mint Lajkó Félix, Jónás Gabriella, Bakos Árpád, Kálló Béla, Pesitz Mónika, Mess Attila és az Amok zenekar. Hangsúlyozta: a Kosztolányi Dezső Színház tavaly már megrendezte a jótékonysági gálaestet, s bevételét ugyancsak a Szív a szívben civil szervezetnek utalta át. Az igazgató szerint az emberség alapvető formája, hogy segítünk másokon, különösképpen, ha beteg gyermekekről van szó. És habár a Kosztolányi Színház sem dicsekedhet fényes anyagi háttérrel, segítőkészségében nincs hiány. A most megrendezendő gálaesten való fellépést a művészek ilyen meggondolásból vállalják.
A Kosztolányi Dezső Színház egyébként hagyományt kíván teremteni az ilyen jótékonysági rendezvényekből, s a leukémiában szenvedő gyermekek megsegítését előirányzó helyi szervezetnek is igyekszik ily módon segíteni. A gond csak az, hogy ezt a szervezetet még nem jegyezték be hivatalosan, így a segítségnyújtás ezen formája egyelőre még nem alkalmazható.
Dr. Ladóczki Szalma Csilla gyermekkardiológus, a Szív a szívben civil szervezet vezetője elmondta, hogy a tavalyi gálaestnek köszönhetően a helyi önkormányzat, illetve több szabadkai intézmény és jóakaratú polgár is felfigyelt a szervezet tevékenységére. Így került sor az önkormányzat és az Agrobanka szabadkai fiókintézete közös akciójára, melynek köszönhetően a szervezet meg tudta vásárolni az ún. Holter-féle berendezést, amely a szívműködés 24 órán át tartó figyelemmel kísérését teszi lehetővé. A doktornő elmondta, hogy a két évvel ezelőtt létrejött Szív a szívben civil szervezet azt a nemes célt jelölte ki magának, hogy a szívproblémával élő gyermekek orvosi ellátását, a rendszeres ellenőrző vizsgálatokat, valamint az esetleges műtétekhez szükséges anyagi hátteret biztosítsa.
- Sok szívrendellenességgel született gyermek kivizsgálását tudjuk elvégezni éppen a fent említett berendezésnek köszönhetően - hallottuk a doktornőtől. -Talán nem is gondolnánk, hogy ilyen sok beteg gyermek szorul állandó ellenőrzésre. Jelen pillanatban két kisgyermek vár szívműtétre. Ők ketten és egy három héttel ezelőtt született csecsemő sorolhatók a súlyos szívbetegséggel küszködők közé. Rajtuk kívül természetesen több olyan kis páciensünk is van, akiken idővel meg kell ejteni a szükséges orvosi beavatkozást, hogy teljes életet tudjanak élni, mint ahogy egészséges társaik is. Csak a Kolevka Gyermekotthonban 70 szívbeteg kisgyermeknek van szüksége állandó orvosi ellenőrzésre.
Jelenleg a szervezetet három ember működteti, és ez nagyon kevésnek bizonyul. Ezért felkérnek minden jó szándékú, segíteni vágyó polgárt, hogy munkájával járuljon hozzá a szervezet még sikeresebb működéséhez. Jelentkezni a Ðura Ðakoviæ utcai Gyermekorvosi rendelőben vagy a 063/820-58-13-as telefonszámon lehet. A pénzadományokat a 245-0341812701453-28-as számlaszámra fizethetik be.
A jótékonysági gálaestre 2005. december 28-án, 20 órai kezdettel kerül sor a szabadkai Jadran Színpadon. Belépőjegyek 300 dináros áron az 557-471-es vagy az 556-343-as telefonszámon rendelhetők meg. Minden belépőjegy mellé egy-egy, a Hét Nap Határokon átívelő barátság című képzőművészeti pályázatára beérkezett, gyermekek által készített karácsonyi üdvözlőlap is jár. Szerkesztőségünk ily módon kíván hozzájárulni e nemes megmozduláshoz.
A gálaest szervezői kérnek minden segítőkész polgárt, hogy tekintsék meg a december 28-ai előadást, és a belépőjegyek megvásárlásával ők is járuljanak hozzá a Szív a szívben civil szervezet megsegítéséhez.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..