home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Jótékonysági Levendulanapok
Kartali Róbert
2021.07.16.
LXXVI. évf. 28. szám
Jótékonysági Levendulanapok

Nyolcadik alkalommal szervezte meg a levendulás kézművesvásárt a Vasutastelepülés területén lévő üzletközpontban a VMSZ Női Fórumának helyi tagozata. A jótékonysági rendezvényen összegyűlt bevételt az idén is a nehéz anyagi körülmények között élő gyermekeknek szánják, tanszercsomag vásárlására.

A Jótékonysági Levendulanapok már hagyománnyá vált, és a Vasutastelepülés jellegzetessége lett. A kétnapos rendezvényen a látogatók megvásárolhatták a levendulát palántaként, cserepes vagy vágott virágként, de számos más formában is kapható volt. Ami levendulából elkészíthető, az mind megtalálható az árusok és a kézművesek portékái között: illóolaj, levendulából készült sütemények, levendulamintázatú használati és dísztárgyak.

A levendulanapok a közösségépítésről, a levendulavirágról és a jótékonyságról szól. A rendezvény két napján ennek a sokrétű virágnak az illatával, az ízvilágával és a küllemével találkozhattak az érdeklődők — emelte ki Rózsa Ramóna, a Vajdasági Magyar Szövetség Női Fóruma vasutastelepülési tagozatának elnöke. Elmondása szerint, mint minden évben, a rendezvényen az idén is tanszercsomagra gyűjtöttek, a helyi közösség területén élő nehéz sorsú gyerekeknek teszik ezzel szebbé az iskolakezdést.

A hétvégén megtartott Jótékonysági Levendulanapokat dr. Pásztor Bálint, a Szabadkai Városi Képviselő-testület elnöke nyitotta meg, és a legjobb illatú szabadkai rendezvénynek nevezte. Mint mondta, a szervezők a provence-i hangulatot hozzák el a szabadkai Vasutastelepülésre minden évben, immár nyolcadik alkalommal. A szervezők munkáját dicsérve elismerését fejezte ki, hogy a rendezvény jótékonysági jellegű.

Mészáros Klaudió, a Vasutastelepülés Helyi Közösségének tanácselnöke a rendezvény megnyitóján köszönetet mondott a vkt elnökének, hogy tisztségvállalása után több figyelmet kapnak a peremvárosi helyi közösségek. Mint fogalmazott, ennek köszönhetően a Vasutastelepülés fejlődik és szépül, a többi közt megkezdődött a helyi közösség területén található 51. hadosztály utca kiszélesítése, illetve más utcák rendbetétele, továbbá a rendezvénynek otthont adó üzletközpont parkolója is ki lett bővítve.

A rendezvényen számos kiállító vett részt, és a levendulával kapcsolatos termékeken kívül megtalálható volt minden, ami egy jó kirakodóvásárra jellemző: kézművesáru, gasztronómiai különlegességek, sörsátor, de a színes programok sem maradhattak el, mindez a levendulanapokra már jellemző módon, francia sanzonok kíséretében.

A levendula egyébként az egyik legsokoldalúbban, legváltozatosabban használt, finom illatú gyógy-, fűszer- és dísznövény, Szabadkán és Vajdaság-szerte is egyre többen termesztik. Napos és meleg helyre kell ültetni, a vízigénye nem túl nagy, különösebb talajigénye nincs, télen sem kell különösebben odafigyelni rá.

Fényképezte: Kartali Róbert

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..