home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Jön az új Fiat-családtag, a Tipo HB
Berta Attila
2017.04.10.
LXXII. évf. 14. szám
Jön az új Fiat-családtag, a Tipo HB

A limuzin után a hatchback (kombilimuzin) érkezik a piacra, a C szegmenshez tartozó modell, melytől a legtöbbet várják a Tipo családban.

A konkurencia ebben a kategóriában a legerősebb, hiszen 2016-ban innen került ki a legtöbb eladott autó. A Fiat Tipo család újból bővül, hiszen a már ismert limuzin után most a hatchback és a caravan is megjelent. A Fiat Tipo HB-nek van a legnagyobb raktere a saját kategóriájában. Gazdagon fölszerelt, már ellenőrzött motorizációval.

Olasz mesterek praktikus tervezése  

Felkészülve az új kihívásokra, az új Fiat Tipo tervezését az olasz Centro Stile Fiat fejlesztette ki Törökországban, a Tofaş R&D céggel együtt, mely az FCA csoport egyik legnagyobb kutatási és fejlesztési központja. A Tipo új modelljét a török Bursa városban, a világ egyik legfejlettebb autógyárában készítik, mely a World Class Manufacturing nevű rangos díjat is elnyerte. Az új Fiat Tipo a legjobbat nyújtja tágasság és kényelem terén. A méretek: 4368 x 1792 x 1495 mm, ezen belül pedig egy 440 literes raktér található, mely rekordnak számít a C szegmensben. A vevők szövet- vagy bőrborítású üléskárpit közül választhatnak. Az autót rengeteg okos megoldással szerelték föl, optimálisan kihasználva a teret. Számos praktikus rekesze és tartója van, melyekben minden tárolható, amire vezetés közben szükségünk lehet. Meg kell említeni, hogy a Fiat Tipo nyolc színben lesz kapható, az ülések nyolc különböző anyag kombinálásával készülnek, emellett pedig ötféle abroncs is rendelkezésre áll.

Gazdag felszereltség, nagyobb kényelem és praktikusság

A Fiat Tipo család minden modelljébe innovatív Uconnect HD Life rendszert szereltek érintőképernyővel (17,8 cm, azaz 7 inch), Bluetooth-csatlakozással, hangfelismerővel, SMS-olvasóval, USB- és AUX-csatlakozókkal. A rendszer 3D TomTom Live navigációval is elérhető. A kínálatban három felszerelési csomag szerepel: Pop Star, Easy és Lounge. A Fiat Tipo HB már a kezdőcsomagban alapfelszerelésként kínálja az első légzsákokat és az első, oldalsó légzsákokat is, az ESP manuális klímaberendezést, audiorendszert Bluetooth-támogatással, USB- és AUX-csatlakozókkal, távirányítós központi zárral, lehajtható hátsó ülésekkel, elektromos első ablakokkal, szervokormánnyal, valamint állítható magasságú vezetőüléssel. Emellett hátsó parkolószenzorai és első ködlámpái is vannak. Az Easy felszerelésbe ezenkívül négy elektromos ablakemelő, automata klímaberendezés, bőrrel bevont kormány és Uconnect audiorendszer is tartozik (érintőképernyővel). A csúcs a Lounge csomag, mely mindezek mellett 17 colos alumíniumabroncsokkal, infotainment rendszerrel, 7 inches érintőképernyővel, navigációval, tempomattal, automatikus ablaktörlő és fényszóró-aktiváló rendszerrel, elektromos külső tükrökkel és krómozott díszcsíkokkal érkezik.

A hatchback Fiat Tipo modell négyféle Euro 6-os motorral lesz elérhető. A Fire családból két modell benzines (Fully Integrated Robotised Engine), az egyik 1368 cm3-es, 95 LE-s (127 Nm-es), ötsebességes kézi váltóval, a másik 120 LE-s (215 Nm-es), hatsebességes kézi váltóval párosítva. A dízeles kínálat a MultiJet II családdal érkezik, 1248 cm3-es és 95 LE-s, ötsebességes kézi váltóval, az erősebb dízelmotor 1598 cm3-es, 120 LE-s (320 Nm-es), hatsebességes kézi vagy duplakuplungos, hatsebességes automata DDCT váltóval.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..