home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Jól teljesítenek az atléták
(T. T.)
2015.06.08.
LXX. évf. 22. szám
Jól teljesítenek az atléták

Nyolc éve az egykori sikercsapat tagjai a szélrózsa minden irányába szétszéledtek, sokan külföldön folytatták az egyetemi tanulmányaikat, mások pedig abbahagyták a versenysportot. Az akkori klubvezetőség nehéz feladat előtt találta magát, hiszen a gyerekekből teljesen új csapatot kellett létrehoznia. Az edzők kitartásának és szakértelmének köszönhetően azonban az atléták fokozatosan fejlődtek, egyre jobb eredményeket értek el, és lassacskán egy új generáció is beérik.

Tavaly új vezetőség került a Spartacus Atlétikaklub élére, az elnöki tisztet Slobodan Vojinović vállalta, a főtitkári teendőket Ubori László látja el, Kőrösi József pedig a sportigazgatói állásán kívül edzősködéssel is foglalkozik. A minap, a 2015. évi idény félidejében a klubvezetők sajtótájékoztatón számoltak be az elmúlt néhány hónap eredményeiről, illetve ecsetelték a megvalósításra váró feladatokat is.

Vjekoslav Ostrogonac, a Városi Tanács sporttal, ifjúsági kérdésekkel és turizmussal megbízott tagja kiemelte, hogy a sportfejlesztési terv alapján nagyobb figyelmet fordítanak az alapsportokra, mint amilyen az atlétika, az úszás és a torna.

Slobodan Vojinović klubelnök kiemelte, hogy évente több alkalommal is a nyilvánosság elé állnak, hiszen szeretnék, ha a közvélemény értesülne a munkájukról.

— Az igazgatóbizottság megválasztása után megbeszélést folytattunk a szakma képviselőivel, a gazdasági szakemberekkel, az iskolák, a bírói szervezetek és a szülők képviselőivel, a Szerbiai és a Vajdasági Atlétikai Szövetséggel, az illetékes minisztériummal és titkársággal, valamint Szabadka városával is. A tárgyalások eredményesnek bizonyultak, hiszen a feltételeink javultak, az öltözőket fel tudtuk újítani, és egyebek között sportszereket és -ruházatot is kaptunk. Az eredményeinkkel igazoltuk, hogy a befektetés jó helyre került — mondta Vojinović.

Kőrösi József sportigazgató visszatekintett a nyolc évvel ezelőtti állapotokra, amikor is edzőtársaival, Zvezdan Kalmarral és Bela Evetovićtyel fiatalabb pionírokból új csapatot kellett formálniuk. Kiemelte, hogy az idén a szerbiai fedett pályás versenyeken több első, második és harmadik helyet szereztek, a téli dobóbajnokságon a felnőttválogatott remekelt, Dijana Šefčić továbbra is uralja a súlylökés mezőnyét, a futószámokban pedig Jovana Ilić és Luna Jović már kopogtatnak a felnőttválogatott ajtaján. A tartományi és az országos mezei futóbajnokságon a Spartacus fiatalabb pionírcsapata bronzérmet szerzett, valamint egyéniben is több érem fűződik a szabadkai atléták nevéhez. A vágtázó Jovana Vukas több érmet nyert az országos pionírbajnokságon, rajta kívül a még juniorkorú Kenyeres Valentina (400 és 800 méter) és Bojana Savanov (100 és 200 méter) is bekerülhet a korosztályos válogatottba. A veteránszakosztály is kiválóan dolgozik, hiszen a klubnak több veterán világbajnoka is van.

Ubori László, a klub főtitkára kiemelte, hogy az Atletics Kids program keretében az iskolás gyerekekkel foglalkoznak.

— Nagy figyelmet fordítunk az utánpótlás-nevelésre. Edzőink az iskolákat járják, hogy a gyerekeknek bemutassák ezt a programot. A legfontosabb célunk a mozgáskészség fejlesztése. Észrevettük ugyanis, hogy a gyerekek többsége nem tud páros lábbal elrugaszkodni, egyik lábáról a másikra ugrani, sőt a koordinációval és a kitartással is akadnak gondok. A program végeztével viszont a gyerekeknél nagymértékű javulás figyelhető meg.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..