home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Johnny Depp eredetileg zenész akart lenni
Zvekán Péter
2021.09.17.
LXXVI. évf. 36. szám
Johnny Depp eredetileg zenész akart lenni

Ma már mindenki úgy ismeri Johnny Deppet, mint a világ egyik legjobban kereső színészét, pedig eredetileg eszébe sem jutott, hogy ezzel foglalkozzon. Mindez a véletlenek sorozatának köszönhető. Eredetileg zenész (gitáros/énekes) akart lenni, és bár sokan nem tudják, a karrierje alatt több lemeze jelent meg, és még világ körüli turnéi is voltak.

Mindez úgy kezdődött, hogy tizenkét évesen kapott egy gitárt az édesanyjától, és ekkor döntötte el, ő bizony zenész lesz. Mindeközben a családi háttere eléggé kaotikus volt. Johnny elmondása szerint tizenöt éves koráig legalább negyven különböző házban és több városban élt, hiszen anyukája egyszerűen szeretett költözködni. Szülei végül 1978-ban elváltak.


guitar.com

A lényeg, hogy 1979-ben otthagyta az iskolát, hogy rockzenész legyen. Aztán két hét múlva meggondolta magát, és inkább mégis tanulni szeretett volna, de az akkori igazgatója azt mondta, hogy nem veszi vissza, inkább azt tanácsolja, hogy kövesse az álmait — Johnny pedig így is tett. 1980-ban megalapította a The Kids nevű bandát, és Floridában bizonyos értelemben sikeresek is voltak, ám úgy érezték, hogy megrekedtek, ezért elköltöztek Los Angelesbe. Az angyalok városa viszont nem volt kegyes hozzájuk. Egy pillanatban Depp olyan problémába ütközött, hogy például ki kellett fizetni a lakbért, a rezsit, és enni sem lett volna rossz, ezt viszont a zenélésből nem tudta fedezni. Emiatt több állásban is kipróbálta magát, például a telemarketingben. Bár erősen próbálkoztak, az akkor már Six Gun Method néven futó banda végül szétesett. Egy jó dolog azért mégis történt, mégpedig az, hogy Johnny beleszeretett kollégája, a basszusgitáros/énekes testvérébe, az akkor sminkesként dolgozó Lori Anne Allisonba, akit később feleségül is vett.


i.pinimg.com

Fontos ez a momentum, mert Allison volt az, aki bemutatta Johnnyt az egyik jóbarátjának, Nicolas Cage-nek. Miután megismerkedtek, Cage látta, hogy Johnny a zenéléssel nem jut egyről a kettőre, ezért azt javasolta neki, hogy próbálja meg a színészkedést. Johnny belement, és rögtön kapott is egy szerepet az A Nightmare on Elm Streetben: a jelenetben megette őt egy ágy. Ezt követte a Private Resort, a Platoon és a karrierjét beindító 21 Jump Street. A gond csak az volt, hogy az utóbbiban való szereplése által egy szépfiúkép alakult ki róla, ő azonban ennél többet akart. Ezért is kezdett el Tim Burton rendezővel dolgozni, akivel első közös munkája az Ollókezű Edward volt — a többi pedig már történelem.

A filmes karrier lehetővé tette számára, hogy a sok hollywoodi munka mellett azért eredeti szerelmével, a zenével is foglalkozzon. Szerencsére ekkor már nem volt elsődleges szempont a pénz, így azt tehetett, amit csak akart. Elsősorban gitárosként olyan előadók és zenekarok dalaiban hallható, mint az Oasis, Shane MacGowan, Iggy Pop, Vanessa Paradis, az Aerosmith vagy Marilyn Manson. 1990-ben a P zenekar tagja volt Steve Jones, Flea és Gibby Haynes mellett, majd 2015-ben megalapította a Hollywood Vampires nevű zenekart Alice Cooperel, Joe Perryvel és Bruce Witkinnel. Eddig két albumuk jelent meg, és két világ körüli turné van a hátuk mögött — egy 2016-ban és egy 2018-ban. 2020-ban Jeff Beck gitárossal elkészítették John Lennon Isolation dalának új változatát, és elmondásuk szerint ez még csak a kezdet.

Szóval volt egy nagy álom, mely nem úgy valósult meg, ahogyan azt Johnny Depp elképzelte. Színész lett, nem is akármilyen, de a zenét sem feledte, a mai napig műveli, amikor csak tudja.

i.pinimg.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..