home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Jézus Krisztus Szupersztártól a West Side Storyig
Szegedi Szabadtéri
2019.08.12.
LXXIV. évf. 32. szám
Jézus Krisztus Szupersztártól a West Side Storyig

Jézus Krisztus Szupersztár és West Side Story a Szegedi Szabadtérin 2020-ban

Barokk opera, legendás musicalek, visszatérő nagy sikerek fémjelzik a Szegedi Szabadtéri Játékok jövő évadának műsorát, melyet ma jelentett be a fesztivál. A jegyértékesítés is elindult a 2020-as évadra, a leggyorsabb jegyvásárlók az idei Ajándékkoncertre szóló belépővel is gazdagabbak lesznek.

Még javában tart a Szegedi Szabadtéri Játékok aktuális évada, a Dóm téri fesztivál igazgatósága máris meghirdette jövő nyári műsorát - ahogyan azt már megszokhatták a nézők az elmúlt években. A mai naptól azonban a 2020-as évad előadásaira is készülhet a közönség. A színházfinanszírozási törvény módosítása átmeneti kompromisszumokat kívánt meg a jövő évi műsor tervezésekor. Herczeg Tamás igazgató és Harangozó Gyula művészeti igazgató azonban biztosak abban, hogy ez csak időszakos nehézség, és a következő szezonokban már nem kényszerülnek ilyesmire a műsorkínálatot illetően. Mindezek ellenére 2020-ban is valamennyi, jól megszokott műfajt felvonultatja a Szabadtéri Szabadtéri Játékok. 

 

Jézus Krisztus Szupersztártól a West Side Storyig

A jövő nyár szimfonikus zenekari koncerttel indul június 26-án a Dóm téren. Az Ajándékkoncert után egy legendás darab tér vissza több, mint harminc év után a Szegedi Szabadtérire: július 3-án, 4-én, 10-én és 11-én a Jézus Krisztus Szupersztárt láthatják a nézők. Ezen a helyszínen mutatták be Magyarországon először Andrew Lloyd Webber varázslatos művét. A rockopera jelentős mérföldkő a Szegedi Szabadtéri életében, mely ekkor indult el azon az úton, hogy a hazai musicaljátszás meghatározó színhelye legyen. A darab műsorra tűzésének szép aktualitást ad, hogy jövőre ünnepeljük a Fogadalmi Templom felszentelésének 90. évfordulóját.

Folytatódik a Shakespeare-sorozat a Dóm téren, jövőre az angol mester egyik legnépszerűbb komédiáját, a Sok hűhó semmiért című darabot tűzi műsorára a fesztivál. A komédiából népszerű, ma már klasszikusnak számító mozi is készült Emma Thompson és Kenneth Branagh főszereplésével. 2020. július 24-én és 25-én lehet majd megnézni a szegedi, színpadi változatot. 

Visszatérő előadás is található a következő évadban, méghozzá az Apácashow musical, melyet a tavalyi évben rajongásig megszeretett a közönség, és várta is vissza a műsorpalettára. Július 31-én és augusztus 1-jén tűzi műsorra a fesztivál a soul- és diszkódallamokkal fűszerezett darabot. A Dóm téri műsort az évad végén egy igazi klasszikus musical-legenda premierje zárja: Leonard Bernstein West Side Storyja, melyet a Rómeó és Júlia történetéből inspirálódva írt a mester. Érdekesség, hogy a művet már 1965-ben, 4 évvel a 11 Oscar-jelölést besöprő filmadaptáció megjelenése után bemutatták a Szegedi Szabadtérin. Ez volt a fesztivál első musicalbemutatója. Most augusztus 14-én, 15-én, 16-án, 20-án, 21-én és 22-én lesz látható. 

 

Barokk opera, tánc és prózai előadások az újszegedi ligetben

Míg a Dóm tér a könnyed, nyáresti kikapcsolódás helyszíne, az újszegedi színpadon némileg fajsúlyosabb produkciók kerülnek színre. Ezek a darabok elgondolkodtatnak, komolyabb témákat is felvetnek, teret biztosítanak az eggyel bátrabban kísérletező színházi formáknak.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..