Jeruzsálem napja: a Duna vallási műsorai a Szent Város nyomában
MTVA
2021.05.08.
LXXVI. évf. 18. szám
Jeruzsálem napja: a Duna vallási műsorai a Szent Város nyomában

Jeruzsálem napja alkalmából a Duna Televízió az ábrahámi vallások szent városát bemutató hitéleti műsorokkal készül. Vasárnap délelőtt a közmédia csatornája a világ egyik legősibb és legizgalmasabb településével, annak jelentőségével foglalkozik a Katolikus krónikában, a Református magazinban és Az utódok reménységében.

Jeruzsálem újraegyesülésének és az Óváros felszabadításának évfordulója alkalmából a Duna Televízió vasárnap délelőtti egyházi műsorainak középpontjában a judaizmus, a kereszténység és az iszlám szent városa áll.


A jeruzsálemi második szentély makettje (fotó: Izrael Múzeum)

8.25-kor a Katolikus krónikában a nézők megismerhetik a Jeruzsálemi Szent Sír Lovagrend Magyarországi Helytartóságának vezetőit, akik érdekes információkat osztanak meg az örök zarándokhely és a rend spirituális és gyakorlati kapcsolatáról. A magazinműsor Szent Ferenctől napjainkig mutatja be a ferences rend jelenlétét a három monoteista vallás metszéspontján.

10.05-től a Református magazinban beszélgetés hangzik el Fischl Vilmossal, az Ökumenikus Tanács titkárával a Szent Városban tett látogatásainak különleges részleteiről, személyes élményeiről.

10.30-kor Az utódok reménysége adásában Darvas István rabbi az eljövendő mennyei Jeruzsálem gondolatát tolmácsolja, valamint a zsidó kegytárgyakon keresztül a szétszóratásban élő zsidóság Jeruzsálem ábrázolásai kapnak hangsúlyt.

Vallási műsorok minden vasárnap délelőtt a Dunán!

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Média rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..