home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Jelentős munkálatok
(T. T.)
2014.04.16.
LXIX. évf. 16. szám
Jelentős munkálatok

A sportegyesületek ingyen használhatják a létesítményt — Szennyvízelvezető az állatkertben — Felújítják a homlokzatot

A sportegyesületek ingyen használhatják a létesítményt

Csütörtökön Maglai Jenő, Szabadka polgármestere néhány jelentősebb munkálatot tekintett meg. A nagyradanováci lőtér meglehetősen lepusztult állapotban került az önkormányzat tulajdonába. A Városi Tanács határozata értelmében a létesítmény használati jogát a Stadion közvállalat kapta. A lőtér felújítása jelentős kiadás a város számára.

— A város és a közvállalat kötelezettsége az objektum rendbetétele. Az ország területén nem sok 300 méter hosszúságú lőtér található. Ez egy lehetőség a közvállalat és az önkormányzat számára is, hogy kiadásával jövedelemre tegyen szert. A sportegyesületek ingyen használhatják a létesítményt. A teljes felújításhoz még az idén elkészíttetnénk a szükséges tervdokumentációt, s csak ennek elkészülte után tudjuk megmondani, mekkora beruházás szükséges — mondta a polgármester.

Tóth Róbert, a Stadion közvállalat igazgatója egy kis türelmet kért mindazoktól a sportegyesületektől és polgároktól, akik a lőteret használták, hiszen néhány munkálatot el kell végezniük: befestik az épületet, lekaszálják a füvet, kitisztítják a lövészárkot.

Szennyvízelvezető az állatkertben

A palicsi állatkertben 740 méter hosszú szennyvízelvezető csatornahálózatot építenek ki. Bogdan Laban, az Állatkert igazgatója elmondta, hogy a 16 millió dinár értékű beruházás nélkülözhetetlen volt az állatkert további működése szempontjából, hiszen az Európai Állatkertek Szövetségébe való csatlakozás feltétele a szennyvízelvezető csatornahálózat kiépítése, mellyel egyébként a Palicsi-tó szennyezettsége is csökken.

— A munkálatokat május végére fejezzük be. Április 17-étől május 5-éig, tehát az ünnepek alatt megszakítjuk a munkát, hogy az állatkert zavartalanul fogadhassa a látogatókat — mondta Laban.

Maglai kiemelte, hogy minél hamarabb meg kell oldani a palicsi szennyvíz elvezetését az új szennyvíztisztítóba.

— A beruházáshoz az önkormányzatnak csaknem 1 millió 800 ezer eurót kellene előteremtenie. Remélem, akár köztársasági szinten vagy nemzetközi támogatás által, sikerül anyagi eszközöket találnunk ennek a környezetvédelmi gondnak a megoldására — emelte ki.

Felújítják a homlokzatot

A Bagolyvár felújítására a művelődési minisztérium 1 millió 400 ezer dinárt folyósított a Palics Park Kft.-nek. Jelenleg a 400 négyzetméternyi homlokzat felújítása van folyamatban. Goran Gabrić, a Palics Park Kft. igazgatója elmondta, hogy a külső homlokzat felújítása a végéhez közeledik, ezután a tetőtér, az ereszek és az asztalosmunkák kerülnek sorra. A második fázis költsége 2 millió dinár.

A férfistrand mólóján is munkálatok folynak. Kicserélik a már elkorhadt deszkákat, így készülve az előttünk álló fürdőidényre. A Palics Park Kft. és a Palics—Ludas Közvállalat közös feladata lesz, hogy tavasszal és ősszel karbantartási munkálatokat végezzen a móló megóvása érdekében. Molnár Ferenc, a Palics—Ludas Közvállalat megbízott igazgatója elmondta, hogy az 5 millió dinár értékű beruházást május 1-je körül fejezik be.        

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..