home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Jelentkezz az újvidéki Magyar Tanszékre! — A Magyar Tanszéken szerzett tudás jól kamatoztatható a munkaerőpiacon
2023.06.16.
LXXVIII. évf. 24. szám
Jelentkezz az újvidéki Magyar Tanszékre!  — A Magyar Tanszéken szerzett tudás jól kamatoztatható a munkaerőpiacon

Az újvidéki Magyar Tanszék idén is 20 állami költségvetéses, valamint 5 önköltséges hellyel várja a középiskolásokat. A felvételire június 21-én, 22-én és 23-án lehet jelentkezni 8 és 13 óra között a Bölcsészettudományi Karon (Újvidék, Dr. Zoran Đinđić u. 2.). A felvételi pedig június 27-én 9 órakor lesz.

A Magyar Tanszék elsősorban magyar nyelv és irodalom tanárokat képez, de a tavaly bevezetett szakmai gyakorlati rendszerrel a hallgatók már a képzés alatt a tanári pálya mellett megismerkedhetnek a média világával és a kulturális intézmények működésmódjával. Kipróbálhatják magukat újságíróként, tévés és rádiós riporterként, könyvtárosként, rendezvényszervezőként, szerkesztőként és még több pozícióban. A Tanszék Metszéspontok című online beszélgetéssorozatában bemutatkozó volt hallgatók karrierútjai pedig azt mutatják, hogy a magyar szakon szerzett tudás a tanári pálya mellett is számos területen kamatoztatható, az ott elsajátított bölcsész készségek iránt van érdeklődés a munkaerőpiacon.

Jelentkezéskor a négyéves középiskolai bizonyítvány fénymásolatát, az eredményes záróvizsga, illetve érettségi vizsga diplomájának fénymásolatát, a személyi igazolvány fénymásolatát (ha chipet tartalmaz, a leolvasott igazolványt is) és a felvételi vizsga díjának befizetéséről szóló eredeti bizonylatot (7.000,00 dinárról szóló befizetőcsekk) kell átadni, valamint kitölteni a helyszínen a jelentkezési lapot. A fénymásolatokat nem kell hitelesíteni, viszont az eredeti dokumentumokat is el kell vinni, be kell mutatni!

Hétfőn, június 19-én 17 órától a középiskolásoknak online tájékoztatót és felvételifelkészítőt is tart a Magyar Tanszék a következő linken:
https://us02web.zoom.us/j/83641568922?pwd=a2J4b2pLWVpUcG5ETHVnZXpDaTdoZz09
Meeting ID: 836 4156 8922
Passcode: magyar

A jelentkezéssel kapcsolatos minden információ megtalálható a Bölcsészettudományi Kar honlapján, valamint a Magyar Tanszék Facebook-oldalán

Az érdeklődők minden kérdésükre választ kaphatnak a 021 485 38 78-as telefonszámon, a Tanszék Facebook-oldalán vagy a hungar@ff.uns.ac.rs ímélcímen.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..