home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Jelentkezz a XIX. Dudás Kálmán Nemzeti Vers- és Prózamondó Találkozóra!
2015.11.05.
LXX. évf. 44. szám

A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet szakmai támogatásával és a Feketics Művelődési Egyesület közreműködésével 2015. november 28-án és 29-én Bácsfeketehegyen megrendezi a

XIX. Dudás Kálmán Nemzeti Vers- és Prózamondó Találkozót.

A versenyre 9 évnél idősebb, magyar nyelvű amatőr versmondókat várunk a Kárpát-medence területéről gyermek, ifjúsági, felnőtt és szépkorú kategóriában. A jelentkezőknek két művel kell készülniük az egyetemes magyar irodalomból, valamint egy verssel vagy prózával a határon túli magyar irodalomból.

Az idén első ízben, a nagy érdeklődésre való tekintettel 6–8 éveseket is várnak a rendezvényre. Ők versenyen kívül mondhatják el szabadon választott szövegüket. A produkciókat a szakbizottság véleményezi, de nem rangsorolja.

A részvevőket november 28-án, délelőtt 9 és 10 óra között várják a bácsfeketehegyi Kultúrotthonba (JNA 24.). A verseny hagyományosan elődöntővel kezdődik szombaton, 10 órakor, és a vasárnapi döntővel ér véget.

A nevezési díj 400 dinár. Egy kísérőnek ingyenes a részvétel, további kísérőket önköltséges alapon tudnak fogadni.

Érdeklődni Barta Júliánál lehet a 024/738-003-as telefonszámon hétköznapokon 19 és 21 óra között, illetve Molnár Krekity Olgánál a +381/66-4-999-12-es mobilszámon. Jelentkezni név, lakcím, életkor, telefonszám vagy e-mail-cím, valamint a három választott vers vagy próza megnevezésével kell a fenti telefonszámokon, személyesen vagy postai úton a következő címen: Barta Júlia, Lenin u. 29., 24323 Bácsfeketehegy, illetve a vmve.versmondo@gmail.com e-mail-címen.

Jelentkezési határidő: november 20-a.

A találkozó a Magyar Nemzeti Tanács kiemelt kulturális rendezvénye.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..