home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
`Jebem vam mater mađarsku!`
(tv.)
2007.04.04.
LXII. évf. 14. szám

A szenttamási Emberi Jogi Központ közleményben számol be két magyarellenes kilengésről, amelyet márciusban követtek el. Mindkét eset Temerinben történt. Az első március 17-én. Három kiskorú magyar fiatalt bántalmaztak a többségi nemzethez tartozó fiatalok. Az egyik sértett vallomása alapján az eset...

A szenttamási Emberi Jogi Központ közleményben számol be két magyarellenes kilengésről, amelyet márciusban követtek el. Mindkét eset Temerinben történt. Az első március 17-én. Három kiskorú magyar fiatalt bántalmaztak a többségi nemzethez tartozó fiatalok. Az egyik sértett vallomása alapján az eset a városközpontban történt. Körülbelül 20 szerb nemzetiségű fiatal támadt rájuk: ,,Amikor a központba értünk, elkezdtek szidni bennünket, hogy »Jebem vam mater mađarsku«, vagyis a magyar anyánkat szidták, ezenkívül még azt ordították, hogy mit keresünk itt.' - áll a vallomásban. A támadók közül egyet elkaptak a rendőrök.
A másik eset március 25-én történt. Éjjel egy magyar fiatal a buli után barátnőjével beszélgetett, amikor 5-6 szerb ajkú fiatal váratlanul leteperte a földre, és elkezdték rugdosni. Az utolsó rúgás után az egyik támadó a következőt kérdezte: ,,Gde su ostali Mađari? Vagyis: ,,Hol a többi magyar? A barátnőjét nem bántották. Másnap kiderült, hogy aznap éjjel még három magyar fiatalt vertek meg.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..