home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Játékvezetői hátszéllel
(T.T.)
2014.06.13.
LXIX. évf. 24. szám

Brazília–Horvátország 3:1 (1:1) — A házigazda egy kis játékvezetői hátszéllel szerezte meg a három pontot a világbajnokság nyitómeccsén.

A csoport, 1. forduló

Brazília–Horvátország 3:1 (1:1)
Sao Paulo, Arena Corinthians, 65 000 néző, vezette: Nisimura (japán)

Góllövők: Neymar a 29., a 71. (másodikat 11-esből), Oscar a 91., illetve Marcelo (öngól) a 11. percben.

Brazília: Júlío César, Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo, Paulinho (Hernanes), Luiz Gustavo,  Hulk (Bernard), Oscar, Neymar (Ramires).

Horvátország: Pletikosa, Srna, Ćorluka, Lovren, Vrsaljko, Modrič, Rakitić, Perišić, Kovačić (Brozović), Olić, Jelavić (Rebić).

A házigazda egy kis játékvezetői hátszéllel szerezte meg a három pontot a világbajnokság nyitómeccsén. A vezetést a horvátok szerezték meg a 11. percben, miután Olić baloldali, lapos beadásába Jelavić suta mozdulattal ért bele, ami meglepte a visszafutó Marcelót és lábáról a labda saját kapujába pattant. Ez volt a világbajnokságok első brazil öngólja. A 29. percben Neymar 21 méterről lövésre szánta magát és a labda a nyújtózkodó Pletikosa mellett a kapufát találta el, onnan pedig a hálóba folytatta útját. A 71. percben a japán játékvezető túl szigorúan ítélt büntetőt a házigazda javára, amit Neymar góllá váltott, habár Pletikosa érezte az oldalt, bele is ért a labdába, de hárítania nem sikerült. A végeredményt Oscar állította be egy ütemtelen lövéssel a 91. percben.

Brazília többet birtokolta a labdát, de a győzelmet bírói segítséggel szerezte meg. A világbajnoki cím megnyeréséhez sokat kell javulnia a hazaiak játékának.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..