home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Jászol, kereszt és korona
Dr. Werner GITT
2013.12.11.
LXVIII. évf. 50. szám
Jászol, kereszt és korona

Isten minden embert egyedinek teremtett. Szabad akarattal rendelkezünk, ami amellett, hogy megkülönböztet minket más élőlényektől, két dolgot tesz lehetővé: megengedi, hogy eltávolodjunk Istentől, vagy hogy közelebb kerüljünk hozzá. Isten mindent megtett azért, hogy Jézus Krisztus váltsághalálával megnyissa számunkra az utat a mennybe.

A Bibliában figyelmeztetésként meg van írva, hogy nem mindenki lépett az üdvösség útjára. Mit tehetne Isten ez ügyben? Ha elvenné a szabad akaratunkat, akkor a személyiségünk lényegét rabolná el, gépek lennénk, bábfigurák, robotok, akik csupán a számukra előírt programot végzik el. Egyéniségünknek fontos része az akarat itt, a Földön és a túlvilágon is. Az örök tartózkodási helyünk tehát mostani választásunktól függ.

Felkészültél-e már az eljövendő napra? Az Úr Jézus a tíz szűzről szóló példázatában azt szemléltette, mennyire fontos, hogy az ember készen legyen. Mind a tíz lány „hívő” volt, és szilárdan hitték: a menyegzőt megtartják! Ám mégsem mindannyian cselekedtek ennek megfelelően, öten ugyanis nem vittek a mécsesükben elég olajat, hogy a vőlegény esetleges késéséig elég legyen. Emiatt csak a másik öt érte el a célját. Akik nem voltak készek, azoknak a vőlegény ezt mondta: „Nem ismerlek titeket” (Máté 25,12). Ezzel elveszítették lehetőségüket az örök boldogságra. Azok a „hívők”, akik csak rábólintanak a bibliai igazságokra, és nem viszik át ezeket életükbe, öröklétüket kockáztatják.

Mindhárom — vagy egyik sem

A legtöbb ember minden évben megünnepli a jászolban fekvő gyermek Jézust. A jászol, a kereszt és a korona elválaszthatatlanok egymástól. Jézus földi életének elengedhetetlen része a jászol, az emberré válás; a kereszt a szenvedését, a korona pedig a feltámadás győzelmét és dicsőséges uralmát jelképezi. Ez volt Isten ,,szabadítási terve’’ kezdettől fogva, hogy megmentsen minket az őskatasztrófától. A végső csapás ugyanis — amit a Jézus Krisztus nélkül élő emberek megtapasztalnak — sajnos sokkal több emberéletet fog követelni, mint a történelem összes eddigi tragédiája. Minden karácsonykor újra megkérdezi tőlünk Isten: elfogadjuk-e a jászol, a kereszt és a korona ajándékát? Őszinte imádságunkban mondjunk erre most igent, miközben hálával elfogadjuk Istennek a Jézus Krisztusban számunkra felkínált bűnbocsánatát. Az imádság így is hangozhat:

„Úr Jézus Krisztus, szeretnék egyszer nálad lenni a mennyországban. Kérlek, szabadíts meg a pokoltól, ahová a bűnösségem miatt kerülnék. Olyan nagyon szeretsz engem, hogy értem is meghaltál a kereszten, és ily módon mentettél meg a büntetéstől. Látod minden vétkemet gyermekkoromtól kezdve. Ismered minden bűnömet, aminek jelenleg a tudatában vagyok, és azokat is, amelyeket már régen elfelejtettem. Ismered szívem minden rezdülését. Előtted nyitott könyv az életem. Bűneimmel nem mehetek hozzád a mennybe. Kérlek, bocsásd meg vétkeimet! Jöjj most a szívembe, és teremtsd azt újjá! Segíts nekem, hogy mindennel szakítsak, ami nem helyes, és ajándékozz meg egy új élettel és gondolkozással! Kérlek, nyisd meg előttem Igédet, a Bibliát! Segíts, hogy megértsem, amit mondani akarsz, és adj engedelmes szívet, hogy azt tegyem, ami neked tetszik! Mostantól fogva te legyél az én uram, életem királya. Követni akarlak. Kérlek, mutasd meg nekem az utat, amelyen járnom kell életem minden területén! Köszönöm, hogy meghallgattál, hogy most már Isten gyermeke lehetek, aki egyszer nálad lesz a mennyben. Ámen.”

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..