home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Járművek ég és föld között (2.)
Lábadi Loránd
2018.11.10.
LXXIII. évf. 45. szám
Járművek ég és föld között (2.)

Előző számunkban megemlítettünk néhány repülőalkalmatosságot, most pedig folytatjuk a legismertebb repülőgépekkel.

A felhasználás szerint két csoport létezik: polgári és katonai gépek. Ezen belül az első csoport magában foglalja az utasszállító, teherszállító, sport-, illetve mezőgazdasági járműveket. A második csoportba tartoznak a vadász-, bombázó, felderítő, légi utántöltő, gyakorló és lopakodó gépek.

Kezdjük a legérdekesebb változattal, az utasszállítókkal, melyeknél találkozhatunk kis hatótávolságú, 10—60 férőhelyes gépekkel, melyek 1000 km-en belüli fuvarozási feladatokat oldanak meg. Hajtóművük többnyire légcsavaros gázturbina vagy gázturbinás sugárhajtómű. Sebességük általában 600 km/h alatt marad, felszálló tömegük 50 t-ig terjed. A közép-hatótávolságú utasszállító gépek legfeljebb 5000 km repülési távolságig vannak használatban. A nagy hatótávolságú gépekkel 5000 km-nél hosszabb útvonalon találkozhatunk. A szerkezetük azonos felépítésű, sebességük 1000 km/h-ig terjed, utazómagasságuk elérheti a 10 000 m-t is. Az utasterük túlnyomásos kabinként működik, a nagy magasságban fellépő vákuum miatt. Az óriásgépek felszálló tömege eléri a 400 tonnát, az utasok száma 500 fő.

A legmodernebb óriásgép, a 2011-beli A380 már nem is olyan új, mivel létezik az A350-es modell is. Különlegessége abban rejlik, hogy az üzemanyag-fogyasztása 25 százalékkal kevesebb, mint az A380-as esetében, a zajkibocsátása pedig 50 százalékkal alacsonyabb. A repülőgép átlagosan 2,9 l kerozint fogyaszt 100 km-en egy utasra kivetítve. A hajtóművek a Rolls-Royce gyár termékei. Az A380-asnak három alosztálya van, ezek az A380-800, az A380-900 és az A380-800F. Eddig egyedülálló tulajdonsága, hogy kétemeletes, a gép teljes hosszában elhúzódó utastérrel. A Singapore Airlines gépén a luxusosztályon tizenkét hálószoba áll az utasok rendelkezésére, külön ülésekkel és fix ággyal berendezve. A pilótafülke a Boeinggel ellentétben az alsó szinten található. Az A380-900 hossza 79 méter, befogadóképessége 650 személy, viszont az utastér maximális létszáma 900. Ezeknél a modelleknél a forgalomba helyezés, azaz 2005 óta baleset még nem következett be, tehát biztonságosak. Néhány műszaki adat egy szokványos A380-800-as gépről: hossza 72,73 m, magassága 24,1 m, törzsátmérője 7,14 m. Az utastér hossza 49,90 m, szélessége 6,54 m, a szárnyfelület 846 m2, a jármű felszálló tömege 560 t, leszálló tömege 386 t. Az üzemanyag mennyisége 310 000 liter, az utazósebesség 945 km/h. Lélegzetelállító, igaz?

*

A csodálatos alakú Concorde a francia és a brit kormány egyetértését szimbolizálta — viszont immár a történelem része. Építése 1965-ben kezdődött, egyet Franciaországban, egyet pedig Angliában gyártottak. 1969-ben emelkedett először a levegőbe, és lépte át a hangsebességet. Nagy hátránya volt a hangrobbanás, a felszállás óriási zaja, valamint a nagy környezetszennyezés, ezért sok megrendelést töröltek. A sebessége elképesztő volt, a Párizs és New York közötti távolságot kevesebb mint három és fél óra alatt tette meg. Az átlagsebessége elérte a 2140 km/h-t. A Concorde különleges kialakítású hajtóművébe utánégetőt is beépítettek, mely általában a katonai szuperszonikus gépek kiváltsága. 2 t kerozint használt fel csak arra, hogy leszállás után a helyére guruljon.

Ezenkívül még egy gond merült fel, de ezt gyorsan megoldották: az alumíniumburkolat túlmelegedésének elkerülése érdekében a felületet magas fényvisszaverő képességű fehér festékkel vonták be. A Concorde utazási magassága 18 000 méterig terjedt, de az utasokat ért sugárzás miatt, mely az űrből érkezett, csak a normálisnak számító magasságig emelkedhetett. 2000. július 25-én sajnos bekövetkezett az első baleset, melyben 109-en vesztették életüket. A gép nyugdíjazását 2003-ban véglegesítették, ehhez a növekvő karbantartási és üzemeltetési költségek, illetve nem utolsósorban a forgalom csökkenése is hozzájárult. Harminc év szolgálat után tehát eltűnt egy szép és korszerű repülő.

*

A következő repülő, mellyel foglalkozunk, a Boeing lesz.

(Folytatjuk)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..