home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Januártól növekszik a minimálbér
2022.09.16.
LXXVII. évf. 37. szám
Januártól növekszik a minimálbér

Szerbiában 2023. januárjától 40.020 dinár lesz a minimálbér, ami 14,3 százalékos emelkedést jelent, és ez az eddigi legnagyobb növekedés.

Szerbiában jelenleg 35.012 dinár a minimálbér.

Mivel a szakszervezetek és a munkaadók között nem született megállapodás, a munkatörvény értelmében Szerbia kormánya illetékes a 2023-as minimálbér megállapítására, és a kormány el is fogadta az összeget. 

Ez azt jelenti, hogy a legkisebb fizetést, amit a munkáltatóknak ki kell fizetniük a dolgozóknak, januártól 40 020 dinárban határozták meg. Az órabér a mostani 201,22 dinárról 230-ra nő.

Siniša Mali pénzügyminiszter bejelentette, a minimálbér 35-ről 40 ezer dinárra történő emelésének költségeit a kormány vállalja magára. Az új összeg a jövő év egészére vonatkozik, vagyis 2023. január elsejétől december végéig. 

(Magyar Szó, Pannon RTV)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..