home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Január 20-án iktatják be Joe Bident
2021.01.16.
LXXVI. évf. 2. szám
Január 20-án iktatják be Joe Bident

A titkosszolgálatok mellett a mintegy 15 ezer, fővárosba vezényelt nemzeti gárdista gondoskodik majd a rend fenntartásáról a beiktatás idején.

Január 20-án, jövő hét szerdán iktatják be Joe Biden megválasztott amerikai elnököt és helyettesét, Kamala Harrist. Az eseményre minden korábbinál nagyobb biztonsági intézkedések mellett készülnek a rendvédelmi szervek, a Capitolium január 6-ai ostroma és a szélsőségesek azt követő, egyre élénkülő aktivitása miatt.

Joe Biden (Fotó: MTI/EPA/The Atlanta Journal-Constitution//Alyssa Pointer)

Miközben folyik a még hivatalban lévő elnök, Donald Trump elleni alkotmányos vádeljárás, növekszik a feszültség az új elnök beiktatásának előkészületei alatt is.

A beiktatás főpróbáját eredetileg most vasárnap tartották volna meg, de a Politico információ szerint biztonsági okok miatt ezt január 18-ra halasztották. A titkosszolgálatok mellett a mintegy 15 ezer, fővárosba vezényelt nemzeti gárdista gondoskodik majd a rend fenntartásáról a beiktatás idején.

(Forrás: hirado.hu)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..