home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Ismét virágkavalkád Törökbecsén
Zséli Ágnes
2022.06.22.
LXXVII. évf. 25. szám
Ismét virágkavalkád Törökbecsén

Mintegy 25 000 virágpalántát ültetnek el Törökbecsén, a városperemi körforgalom kertje pedig csepegtetőrendszerrel gazdagodik. A munkával a helyi Komunalac közvállalatot bízta meg az önkormányzat. A palántálást május végén kezdték el, és a tervek szerint július elején fejezik be.

Tizenhét éve már, hogy ilyenkor virágok ezrei lepik el a zöldterületeket Törökbecsén, de a községhez tartozó Beodráról, Kumánról és Bocsárról sem feledkeznek meg. A virágok ültetését a Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat alkalmazottai végzik, a dísznövényeket minden évben a vállalat udvarában lévő fóliasátrakban nevelik.

Sofija Blažin, a törökbecsei Komunalac kertészmérnöke elmondta, az idén 20 000 virágmagot, valamint 8000 palántát vásároltak. A virágosítás befejezését korábbra tervezték, de mivel az elmúlt időszakban több esős nap is volt, az ültetés némileg csúszott, teljes egészében legkésőbb július 10-éig lesz vége. Az ültetést a Tisza-sétányon kezdték, 210 cserépbe, 104 betonból készült vázába, valamint 38 piramisba kék, lila, sárga és fehér színkombinációk kerültek. Egyébként minden évben ültetnek virágokat, dísznövényeket a törökbecsei közintézmények környékére, a Tisza-sétányra, a városperemi körforgalmakhoz, a szállodához, a buszállomáshoz, a valamikori mozi épületéhez, valamint a 2019-ben kialakított négy zöld sziget ágyásaiba.

— A petúniák mellett begóniát, hortenziát, díszfüveket, valamint újításként az idén a disznóparéjfélék családjába tartozó amarántot is ültetünk, mely igazán mutatós. Tavaly a bevásárlóközpont előtti kert mintegy 800 métert felölelő csepegtetőrendszerrel gazdagodott, ami 40 000 dinárba került. Az idén az Óbecse felőli körforgalomnál lévő ágyás kap ilyen rendszert, melyre 20 000 dinárt irányoztunk elő. A dísznövények, virágok egy részét magról vetettük, közbeszerzés által Szabadkáról vásároltuk, míg 8000 palántát egy újvidéki kertészetből hozattunk. A virágok cseréje október végén, november elején lesz, amikor az ágyásokból, cserepekből kiszedjük őket, és helyükbe mintegy 30 000 árvácskát ültetünk. Minden alkalommal újítunk azzal a céllal, hogy mindazok, akik a Tisza-sétányra, Törökbecsére látogatnak, évről évre meglepetésben részesülhessenek.

Az idén a 25 000 virágpalántából 21 500 a törökbecsei, 2000 a beodrai, 1000 a kumáni, valamint 500 a bocsári kertekbe kerül.

Fényképezte: Zséli Ágnes

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..