home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Ismét nő a fertőzöttek száma a Nyugat-Balkánon
MTI
2020.06.12.
LXXV. évf. 24. szám
Ismét nő a fertőzöttek száma a Nyugat-Balkánon

Újra nagyobb számban nő a koronavírus-fertőzöttek száma a nyugat-balkáni országokban, aminek okát a járványügyi szakemberek a lazuló fegyelemben látják.

Szerbiában csütörtökről péntekre 12 031-ről 12 102-re emelkedett az igazolt fertőzöttek száma. Az Aleksandar Vucic szerb elnök által vezetett Szerb Haladó Párt példáját követve mások is lemondták kampányrendezvényeiket a koronavírus-járvány veszélye miatt, míg az ellenzék inkább a június 21-i általános választások elhalasztását követeli.
Koszovóban egy nap alatt 1298-ról 1326-ra nőtt a nyilvántartásba vett fertőzöttek száma. Pristinában is megnőtt a fertőzöttek száma. A helyi közegészségügyi intézet vezetője szerint ez azért történt, mert május 4-én feloldották a legtöbb korlátozást, és az emberek tömeges rendezvényeket szerveztek, ahol nem tartották be az elővigyázatossági előírásokat.
Észak-Macedóniában az utóbbi 24 órában 3364-ről 3538-ra nőtt a regisztrált fertőzöttek száma. A pártok közötti egyet nem értés elsimítása érdekében az ország államfője pénteken rendkívüli sajtótájékoztató keretében közli, hogyan döntött a korábban áprilisra tervezett, majd a koronavírus-járvány miatt elhalasztott parlamenti választások új időpontjáról, és azt is elmondja, meghosszabbítják-e újra a vasárnap véget érő szükségállapotot.
Bosznia-Hercegovinában péntekre 2781-ről 2866-ra emelkedett az azonosított fertőzöttek száma. Járványügyi szakértők az elővigyázatossági intézkedések betartására figyelmeztettek, a lazuló fegyelem miatt ugyanis nap mint nap egyre több új fertőzöttet regisztrálnak az országban.



Kövér László, az Országgyűlés elnökének délvidéki látogatása — A szabadkai Népszínház épülete 2020. június 11-én. Ezen a napon Kövér László, az Országgyűlés elnöke megtekintette a teátrumot. (MTI/Rosta Tibor)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..