home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Ismét létrejöhet a nemzetek közötti viszonyügyi tanács Szabadkán
Pannon RTV
2022.02.02.
LXXVII. évf. 5. szám
Ismét létrejöhet a nemzetek közötti viszonyügyi tanács Szabadkán

Közel 15 év után ismét létrejöhet Szabadkán a nemzetek közötti viszonyügyi tanács. A VKT február 3-ai ülésén erről is döntenek a képviselők. Emellett a városi képviselő-testület ülésének napirendjén szerepel a helyi foglalkoztatási akcióterv, illetve a környezetvédelmi alap eszközeinek idei évi felhasználásáról szóló program elfogadása is.

Habár törvényileg kötelező a nemzetileg többszínű önkormányzatokban, a nemzetek közötti viszonyügyi tanács közel 15 éve nem létezik Szabadkán, ami több problémát is okozott.

Dr. Pásztor Bálint, a szabadkai VKT elnöke az ülést megelőző sajtótájékoztatón elmondta, örül annak, hogy több mandátumot követően ez a városvezetés fontosnak tartja, hogy megalakuljon a nemzeti viszonyügyi tanács, ami utoljára a 2004-től 2008-ig terjedő önkormányzati ciklusban létezett Szabadkán, és ezért rengeteg megalapozott kritika érte a várost az elmúlt 15 évben.


Fotó: Facebook

Napirenden szerepel majd a helyi foglalkoztatási akcióterv is, amelyet egyébként minden év elején elfogad a városi képviselő-testület, valamint a környezetvédelmi alap eszközeinek idei évi felhasználásáról szóló program elfogadásáról is döntenek az ülésen.

A szabadkai városi képviselő-testület 19. ülése február 3-án, csütörtökön 9 órakor kezdődik. A képviselők pedig 10 napirendi pontról vitáznak majd. Az ülés teljes anyaga megtalálható a város hivatalos honlapján, a subotica.rs oldalon.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..