home 2024. május 07., Gizella napja
Online előfizetés
Ismét a kutyáról és a szalonnáról
KUCSERA Géza
2005.03.09.
LX. évf. 10. szám

Az elmúlt héten arról próbáltam meggyőzni Önt, kedves olvasó, hogy kutyából nem lesz szalonna, hogy ebben az országban még nagyon sokan vannak, akik nem értik, vagy nem akarják megérteni, hogy vannak olyan szabályok, rendeletek, amelyek általános érvényűek, és amelyek zöme helyet kapott az Európa Un...

Az elmúlt héten arról próbáltam meggyőzni Önt, kedves olvasó, hogy kutyából nem lesz szalonna, hogy ebben az országban még nagyon sokan vannak, akik nem értik, vagy nem akarják megérteni, hogy vannak olyan szabályok, rendeletek, amelyek általános érvényűek, és amelyek zöme helyet kapott az Európa Unió Alapszabályzatában. Ha mi is csatlakozni akarunk ehhez a nagy családhoz, akkor el kell fogadnunk, és természetesen be is kell tartanunk őket. Persze csak akkor, ha igazán csatlakozni akarunk.
Úgy látszik, hogy múlt heti írásom egy kicsit elhamarkodott volt, csak egy dologra próbáltam felhívni az Önök figyelmét: a hivatalos nyelvhasználatra, mégpedig Tomislav Nikoliæ tv-nyilatkozata kapcsán. És mit ad Isten? Az elmúl héten a szerbiai kormány megerősítette a felsőoktatási törvény szövegét, és ebből a dokumentumból teljesen kihagyta Vajdaság illetékességét. Azokat az illetékességeket, amelyeket a Szerb Parlament -- igaz, csak szűkös szavazatkülönbséggel - az omnibusztörvénynek nevezett törvénycsomagban elfogadott. A normálisan gondolkodó ember azt hinné, hogy ebben az országban is a haladást, az előrelépést szorgalmazza mindenki. Lehet, hogy csak a szerbiai kormány kivétel ez alól? Szeretném, ha így volna, de a múlt heti példa, és egy újabb is tanúsítja, hogy nagyon sok a másképpen gondolkodó.
A vasárnapi Magyar Szóban ismét a szerbség veszélyeztetéséről olvashatunk. Polgártársunk, Rajko Vukojeviæ, közismerten a Kínai, kérvénnyel fordult a szerb kormányhoz, valamint Predrag Markoviæhoz, a parlament elnökhöz és más tisztségviselőkhöz, hogy Szabadkán vezessenek be kényszerigazgatást, mert állítólag városunkban a szerbek veszélyeztetve vannak, és a szerb vállalkozók nem tudnak érvényesülni. Ha április elseje volna, tréfának vélném a dolgot, de sajnos még messze van április. A gond az, hogy vannak, akik, ezt komolyan is gondolják, és meg is tesznek mindent, hogy ezeket a hazugságokat másokkal is elhitessék.
Kedves olvasó, Önre bízom, hogy döntse el, miben hisz, de úgy látszik, hogy a kóbor kutyák elszaporodása miatt a rászorulók asztalára nem jut több szalonna.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..