home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Ismét a VMSZ adja a tartományi házelnököt
Pannon RTV
2024.04.22.
LXXIX. évf. 16. szám
Ismét a VMSZ adja a tartományi házelnököt

Miloš Vučevićtyel egyeztetett dr. Pásztor Bálint Belgrádban. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szerb Haladó Párt elnökével a koalíciós szerződésről és az együttműködés folytatásáról tárgyalt.

A VMSZ elnöke a belgrádi parlamentben azt nyilatkozta a Pannon RTV-nek, hogy a párt továbbra is államtitkári szinten vesz részt a szerb kormány munkájában. Mint mondta, nyolc államtitkáruk lesz, ahogyan az előző mandátumban is volt, és elképzelhető, hogy egy-két minisztériumot le fognak cserélni másikra.

Dr. Pásztor Bálint közölte, a Tartományi Képviselőház elnökét a jövőben is a VMSZ adja majd, és hozzátette, április 23-án, kedden este a VMSZ Tanácsának ülésén Juhász Bálintot javasolja majd a tartományi parlament elnökének. A vajdasági képviselőház valószínűleg április 25-én, csütörtökön ülésezik majd, a tartományi kormány pedig május első felében alakul majd meg.

A VMSZ elnöke hangsúlyozta, a tartományban a jövőben is egy titkári és egy kormányalelnöki pozícióra, valamint titkárhelyettesi és segédtitkári posztokra számíthatnak.

Fotó forrása: Dr. Pásztor Bálint Facebook-oldala

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..