home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Ismerjük meg a Kultúrkör és a HEATLIE zenekart!
Zvekán Péter
2021.09.03.
LXXVI. évf. 34. szám
Ismerjük meg a Kultúrkör és a HEATLIE zenekart!

Kultúrkör: Maradunk fiatalok — HEATLIE: Ez az, ami jó

Kultúrkör: Maradunk fiatalok

Az utóbbi időben egyre nagyobb követőbázissal büszkélkedő, szegedi trió, egyúttal az év egyik legígéretesebb magyarországi pop-rap formációja, a Kultúrkör új dallal jelentkezik. Ez a Maradunk fiatalok. A szerzeményhez egy klip is dukál, melyben a Darvasi Áron, Király Tamás és Rudner Barnabás alkotta csapat a haverokkal mulatja át az éjszakát.

Úgy gondolom, ha van egy jól elkészített videó, az felfogható félsikernek, és kiválóan tudja népszerűsíteni a dalt. Mi mindig arra törekszünk, hogy valódi kisfilmeket kreáljunk. A Maradunk fiatalok forgatási helyszínéül egyik kedvenc törzshelyünket, a szegedi Várkertet választottuk, és egy valódi bulit sikerült képernyőre vinnünk — mesélte Darvasi Áron, aki a zenei pálya mellett olyan színművész és rendező, aki a Színház- és Filmművészeti Egyetemen végzett.

Mellette a másik két tagnak is van polgári foglalkozása, hiszen egy nagyon fiatal formációról van szó. Király Tamás jogász, Rudner Barnabás pedig gyógypedagógus-asszisztensként segít sérült gyerekeknek. A fiúk lassan több mint egy éve, a járvány első hullámának időszaka alatt álltak össze, és azóta alkotnak. Az eddigi legsikeresebb felvételük a Siker, melyet májusban a Csók című szerelmes daluk követett.

A most megjelent track nagyon fontos nekik. Elmondásuk szerint az elmúlt egy év egy kísérletezős periódusként is felfogható, viszont a jelenleg debütáló Maradunk fiatalok számuknál érzik először úgy, hogy megtalálták azt az irányt, amelyet a jövőben képviselni szeretnének.

 

HEATLIE: Ez az, ami jó

Heatlie Dávid nevével először 2019-ben, A Dal műsorában találkozhatott a nagyközönség, amikor a legjobb 30 produkció közé jutott a La Mama Hotel című dalával. Dávid ekkor ismerte meg jelenlegi zenekarának néhány tagját, akikkel olyannyira egy húron pendült, hogy egyértelmű volt, folytatják a közös munkát. 2019 nyara óta hivatalosan is HEATLIE néven futnak.

A srácok ígéretesnek tűnnek, nyilván még ők is keresik a helyüket, hogy mi is lesz az a stílus, amely majd egyértelműen jellemzi őket a jövőben. Az viszont tény, hogy legújabb daluk igazi magyar pop-rock dal lett. Azért nevezem így, mert kellőképpen vidám, dallamos, egy kicsit még amatőr, de nem zavaróan, olyan lesz ez még jobb is, de most is elmegy.

Magáról az új dalról a következőképp nyilatkoztak a tagok: „Stílusában ez a felvétel egy kissé eltér a korábbi megjelenéseinktől, de ez is teljes mértékben mi vagyunk, és nagyon otthon érezzük magunkat ebben a kicsit keményebb hangzásban is. Mondhatjuk úgy is, hogy ezzel a dallal kinyílt egy új ajtó számunkra. Szeretnénk még többet alkotni ebben a stílusban, mert koncerten is szívesen játszunk hasonló lüktetésű, tempós számokat” — mondta Dávid, a dalszerző.

Az Ez az, ami jó egy ágyban töltött, forró nyári nap történetét meséli el, amikor megszűnt az idő és a tér, senkinek nem volt bűntudata, pedig lehetett volna” — mesélte Máté, a szövegíró.

Kép: kep.cdn.index.hu

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..