home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
Ismerjük meg Anittát!
Zvekán Péter
2019.07.23.
LXXIV. évf. 29. szám
Ismerjük meg Anittát!

Néhány éve azt írtam, el kell fogadni a tényt, hogy a spanyol zene szép lassan meghódítja a világot.

Nos, 2019-ben már minden harmadik dal dél-amerikai, és ebből a térségből egyre több előadó válik kiemelkedő nemzetközi sztárrá. Olyanokra gondolok, mint J Balvin, Bad Bunny, Maluma, és még sorolhatnám. Azt tudni kell, hogy mire ezek az énekesek elérik a világhírnevet, addigra a saját hazájukban már gigasztároknak számítanak. Most pedig egy ugyanilyen cipőben járó énekesnőre hívom fel a figyelmeteket, név szerint Anittára.

Anitta, eredeti nevén Larissa de Macedo Machado, egy 1993-ban Brazíliában született énekesnő, szerző, színésznő és üzletasszony, aki ízig-vérig kihasználja az adottságait. Gondolok itt elsősorban az énekhangjára, de rögtön mellé kell tenni a latin vérmérsékletét, valamint azt, hogy ez a nő bizony szexuálisan keményen túl van fűtve. Olyannyira, hogy 2015-ben a VIP magazin őt választotta meg az év legszexibb hölgyének. A lényeg viszont nem ez, hanem az, hogy Anitta az internet segítségével futott be.
 


 

2010-ben feltöltött a YouTube-ra egy videót, mely a Furacão 2000 nevű kiadóház egyik fejese, Renato Azevedo elé keveredett. A producer rögtön szerződést kínált, melyet Anitta alá is írt. Az együttműködés sikeres volt, ám két év elteltével énekesnőnk már a Warner Music Brasil kiadónál tevékenykedett. Mind ez idáig összesen négy lemeze jelent meg: a saját nevét viselő Anitta, a Ritmo Perfeito, a Bang és a 2019-ben kiadott Kisses. Már az első korong is sikeres volt, és karrierje azóta is felfelé ível. Bezsebelt egy rakat díjat, korongjai pedig sorra bearanyozódtak. A világszintű megjelenés ennek ellenére még számára sem annyira könnyű.
 


 

Mi itt, Európában először 2017-ben találkozhattunk vele, amikor megjelent a Downtown című dala az akkor már mindenfelé ismert J Balvinnal. Ezt a számot már az egész világon játszották, és olyannyira sikeres lett, hogy például a latin Grammyre is jelölték. Két év után most ismét feltűnt, méghozzá a R.I.P. című slágerben, mely egy nagyon jelentős kollaboráció. A szám eredetileg a szintén latin előadó, Sofia Reyes nevéhez fűződik, aki mellett feltűnik Rita Ora és maga Anitta is. A hallgatók erre már felkapták a fejüket. Egy megjelenés ugyanis nem elég a figyelem felkeltésére — kivéve, ha valaki akkorát dobbant, mint Psy a Gangnam Style-lal vagy Luis Fonsi a Despacitóval —, viszont kettő már elegendő ahhoz, hogy az emberek kellően fel legyenek csigázva ahhoz, hogy elkezdjenek kutakodni, ki is ez az énekesnő.



 

Így jutunk el az alig három hónapja megjelent Banana című dalhoz, melyet Anitta Becky G-vel közösen vett fel. Bár hozzánk még nem ért el — talán csak idő kérdése —, a spanyol nyelvterületeken már több mint 62 millióan kattintottak a YouTube-on elérhető videóra. A klip pedig éppen olyan, amely a mai világban sikeressé tud tenni egy dalt. Jó lüktetés, kemény basszusok és két erotikával túlfűtött bombanő, aki a banánról énekel. Vagyis ez a címe a dalnak, egyébként fogalmam sincs, miről szól, mert keverik benne az angolt a spanyollal, ami számomra teljesen érthetetlen. A videóban — melyre érdemes rákkantintani — eléggé érdekes jeleneteket láthatunk. Például merész öltözetben táncolnak egy piac közepén, megülnek egy hatalmas banánt, hemperegnek több száz banánon, miközben rágógumiznak. Ugye, elég nehéz elképzelni. Ettől függetlenül Anitta ezerrel tör előre, és ha ezt így folytatja, akkor nemsokára egyre többször fogunk találkozni a nevével.


Nyitókép: Anitta (Letnetworks.tv)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..