home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Ismerd meg hitedet!
Farkas Zsuzsa
2012.12.05.
LXVII. évf. 49. szám

Előadások, beszélgetések a hit évében a kertvárosi templomban

A pápa felhívásának eleget téve ft. Szakály József, a kertvárosi Munkás Jézus-templom plébánosa a Keresztény Értelmiségi Körrel együttműködve előadás- és beszélgetéssorozatot indított Gyere, ismerd meg hitedet! címmel a Katolikus Katekizmus alaposabb megismerése érdekében. A napokban a templomban megtartott sajtótájékoztatón a KÉK elnökével, Szabó Károllyal együtt az atya elmondta, hogy a munka a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által jóváhagyott, a Szent István Társulat gondozásában 2006-ban megjelent, A katolikus egyház katekizmusának kompendiuma címet viselő könyv alapján folyik majd, amelynek elkészítését még II. János Pál pápa indítványozta. Azzal a céllal állította össze a katekizmus dióhéjnyi kivonatát Joseph Ratsinger bíboros (a jelenlegi XVI. Benedek pápa) vezetésével az ún. különleges bizottság, hogy az egyház biztos és hiteles alapszövege legyen. Ez a kis „tankönyv” oly módon foglalja össze a hitigazságokat, hogy mindenki egyaránt megértse a kérdés—felelet formájában tálalt tudnivalókat, s a papoktól kezdve a hittanosokig és felnőttekig mindenkihez szóljon. A cél, mint elhangzott, az evangelizáció, illetve az, hogy visszavezessék a kommunizmus, szocializmus idején az egyháztól elidegenült embereket hitükhöz, s annak segítése, hogy azt a mindennapokban közvetlenebbül tudják megélni. Mint Szabó Károly közölte, több hitismereti napot tartanak majd egész Vajdaságban, hiszen mintegy 300 helyi csoportjuk működik.     
A tetszetős kivitelű könyv a KÉK támogatásának köszönhetően most fél áron vásárolható meg, kemény kötésben mindössze 300 dinárért.
A beszélgetéseket előadások vezetik be — egyházi személyeket kérnek fel a közreműködésre —, minden hónap első és harmadik keddjén kerül sor rájuk, hittanterem híján a kertvárosi templom szentélyében. Minden érdeklődőt szeretettel várnak. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..