home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Iskolafejlesztések Szabadkán
Szakáll Laura
2022.12.02.
LXXVII. évf. 48. szám
Iskolafejlesztések Szabadkán

Korszerű LED-lámpákat kapott a szabadkai Majsai Úti Általános Iskola. Az energiatakarékos izzók beszerelésének második fázisa most fejeződött be. A munkálatokat a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi — Nemzeti Közösségi Titkárság 2,7 millió dinár értékben támogatta.

Az épület szigetelése is megvalósult a közelmúltban. A Magyar Nemzeti Tanács erre a célra 16 millió dinárt irányzott elő, de 13-ból sikerült elvégezni a beruházást, a maradék összeget az iskola visszautalta az adományozónak.

A Majsai Úti Általános Iskolában további fejlesztések várhatóak, az intézmény igazgatója, Bognár Beáta ugyanis minden pályázási lehetőséget megragad. A jövőben a sportpályákat is korszerűsítik.

— Sikeresen pályáztunk az idén a tartományi oktatási titkárságnál a sportpályák felújításához szükséges tervdokumentáció kidolgozására, és 360 000 dinárt nyertünk. Egy tenisz- és egy kosárlabdapályáról van szó, mely az iskolaudvarban található.

A világítótestek cseréjének első fázisa a múlt év októberében valósult meg, most a munkálatok második szakasza is lezárult. Dr. Pásztor Bálint, a Szabadkai Városi Képviselő-testület elnöke hangsúlyozta, fontos, hogy az illetékes tartományi titkárság és a Magyar Nemzeti Tanács is szorgalmazza a szabadkai iskolák fejlesztését.

— Nemcsak ez az oktatási intézmény jutott támogatáshoz Szabadkán, hanem például a Széchenyi István Általános Iskolában és számos más iskolában is folytak munkálatok.  

A Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi — Nemzeti Közösségi Titkárság az idei év elején 175 millió dinár értékben hirdetett pályázatot a tartomány területén található iskolák számára.

— Több szabadkai iskolába is beruházott a tartomány ebben az évben, ezek többnyire általános iskolák. A Széchenyi István Általános Iskola, a palicsi és a csantavéri oktatási intézmény is támogatást kapott a titkárságtól, de a Szent Száva és az Ivan Milutinović Általános Iskola is sikeresen pályázott a tartománynál — hangsúlyozta Szakállas Zsolt tartományi oktatási titkár, aki arra biztatja az iskolaigazgatókat, éljenek a pályázati lehetőségekkel. Az új pályázati kört várhatóan februárban írják ki.

A tartományi titkárt a nap folyamán Pásztor Bálint fogadta, akivel a jövő évi pályázási lehetőségeket tekintették át.

Fotók: Dr. Pásztor Bálint Facebook-oldala  

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..