home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Irodamegnyitó Zentán
(Tha)
2016.02.18.
LXXI. évf. 7. szám
Irodamegnyitó Zentán

Megnyílt a Prosperitati Alapítvány zentai irodája, amelyet dr. Babity János, Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának főkonzulja és dr. Somogyi Sándor, az alapítvány igazgatóbizottságának tagja adott át rendeltetésének.

Ebből az alkalomból dr. Babity János elmondta, Magyarország Kormánya felelősséget vállal a határon túli magyarokért és gondoskodik róluk, amire jobb példát nehezen lehetne találni annál, hogy az elkövetkező három évben ötvenmilliárd forintnyi magyarországi közpénz érkezik majd támogatás és hitel formájában Vajdaságba. Hozzátette, abban bíznak, hogy minél többen nyújtanak majd be sikeres pályázatot.

 

Dr. Nagy Imre, a Prosperitati Alapítvány igazgatóbizottságának elnöke szerint a program közép- és hosszú távú hozadéka az lehet, hogy a vissza nem térítendő források megerősíthetik azokat a vállalkozókat és termelőket, akik szeretnék továbbfejleszteni a gazdaságukat. Nagyon örülnének, ha a fiatalok is minél nagyobb arányban jelentkeznének – fűzte hozzá —, habár az első körben beadható projektumok elsősorban a már meglévő vállalkozások segítésére vonatkoznak, de a következő fázisban lesznek pályázatok a kezdő vállalkozóknak is.

Az iroda megnyitása után lakossági fórumot tartottak a zentai Művelődési Házban, ahol dr. Babity János, Pásztor István, a Tartományi Képviselőház és a VMSZ elnöke, ifj. Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője, dr. Nagy Imre, dr. Somogyi Sándor, Pék Zoltán, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselője, Ceglédi Rudolf, Zenta község polgármestere, a VMSZ alelnöke és Szegedinszki Krisztián, a Prosperitati Alapítvány zentai irodájának munkatársa ismertette a kiírt pályázatokat, majd az egybegyűltek is feltehették kérdéseiket.  


Fotók forrása: VMSZ honlapja

Felsőhegyen is nagyon sokan jelentek meg a művelődési házban megtartott közönségtalálkozón, ahol a VMSZ és a Prosperitati Alapítvány képviselői szintén beszámoltak a Magyarország Kormánya által biztosított eszközök felhasználására kiírt első tíz pályázat részvételi feltételeiről.

A Prosperitati Alapítvány zentai irodája (telefonszáma 024/223-997, e-mail címe: zenta@prosperitati.rs ) a Posta utca 11-es szám alatt minden munkanapon 9 és 15 óra között várja az érdeklődőket.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..