home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Irány a 70-es évek – A meglepetések adásával folytatódott a Csináljuk a fesztivált!
MTVA
2022.04.04.
LXXVII. évf. 13. szám
Irány a 70-es évek – A meglepetések adásával folytatódott a Csináljuk a fesztivált!

A Duna show-műsorának legutóbbi adásában megható és vérpezsdítő szuperprodukciók egyaránt szerepeltek. A 70-es évek magyar slágereit még sosem hallhatta így a közönség a műsor sztárelőadóitól.

Szombat este ismét zenei időutazásra invitálta nézőit a Duna. A Csináljuk a fesztivált! harmadik elődöntője azonban érzelmi hullámvasút is volt egyben: az LGT lázadó energiája, Demjén Ferenc örökérvényű szövegvilága éppúgy helyet kapott, mint Koncz Zsuzsa anyaságról szóló, lírai szerzeménye.

Mama, kérlek című dal könnyekig meghatotta a zsűrit Péter Szabó Szilvia előadásában, Korda György pedig saját dalát, a Lady N-t hallva ismét elérzékenyült, miután Peter Šrámektől hallhatta. A szívhez szóló előadásokat azonban gyorsan ellensúlyozta egy energikus diszkósláger, a Gyere, kislány, gyere, amelyet a Groovehouse énekesnője, Judy a rapzene fenegyerekével, Ganxsta Zolee-val vitt színpadra, míg az i-re a pontot a Nem adom fel! című szerzemény tette fel, amelyet duettben hallhatott a közönség egy sosem látott párostól: Király Viktortól és Freddie-től.


Fotók: MTI/Balogh Zoltan

A műsor két váratlan meglepetést is tartogatott, az adás elején, ha rövid időre is, de hallhattuk énekelni a műsorvezetőt, Rókusfalvy Lilit, az Iskolatáska című dalban pedig ismerős alakok tűntek fel: az M2 gyerekcsatorna új bábsorozatának karakterei, a Rozmaring kunyhó lakói. 

Az adás végén a közönség és a zsűri szavazatainak összesítése után a műsorvezetők bejelentették a Csináljuk a fesztivált! harmadik fordulójának továbbjutóit. Elsőként a Szállj fel magasra dalcím hangzott el, így ötödikként juthatott az elődöntőbe Janza Kata és duettpartnere, Pesák Ádám. Negyedikként folytatta a versenyt a Mama, kérlek című dalt bemutató Péter-Szabó Szilvia, míg utána a Lady N következett, így Peter Šrámeket szólították a színpadra. Második helyen jutott tovább az Ez majdnem szerelem volt című Máté Péter-dallal Veréb Tamás, a közönség és a zsűri egybehangzó véleménye alapján a forduló abszolút nyertese a Nem adom fel című dal lett, így Király Viktor és Freddie is továbbjutottak.

A következő adásban, április 9-én, szombat este a 80-es éveké lesz a főszerep, amikor újabb 10 korábban soha nem látott produkció debütál a Duna képernyőjén. A Csináljuk a fesztivált! adásaiban továbbra is évtizedes bontásban, sztárelőadók tolmácsolásában, változatlan hangszerelésben, de korszerű hangzásban, és fergeteges színpadképpel mutatkoznak be újra az elmúlt 100 év korszakos dalai, hogy megtalálhassuk az évszázad slágerét!

A show-ban elhangzó dalokat műsorára tűzi a Dankó Rádió, az adások után pedig az aktuális évtizednek megfelelő játékfilmmel folytathatjuk az időutazást a Dunán.

Csináljuk a fesztivált! korábbi produkciói, valamint extra tartalmak elérhetők a műsor Médiaklikk-oldalán, valamint a Duna és a műsor közösségi oldalain!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..