home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Interetno Zentán is
(Tha)
2016.08.27.
LXXI. évf. 34. szám
Interetno Zentán is

A korábbi évekhez hasonlóan a szabadkai Interetno Fesztivál néhány csoportja az idén is ellátogatott Zentára. A Táncpanoráma elnevezésű rendezvény immár közkedveltté vált a Tisza parti városban, a programra ezúttal is nagyon sokan voltak kíváncsiak.

A városháza előtti Fő téren felállított színpadon elsőként a magyarországi Cimbaliband szórakoztatta a közönséget. Az együttes, amely néhány zeneszám erejéig az óbecsei Cseszák Zsombor hegedűssel bővült ki, hatalmas tapsot kapott a jelenlévőktől.

Ezt követően a táncosok vették birtokukba a helyszínt. A jó hangulatot a helybeli Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ Ispiláng gyermektánccsoportja, valamint a Stevan Sremac Helyismereti Alapítvány tánccsoportja alapozta meg. Az est fénypontja Észak-Ciprus, Costa Rica és Oroszország tánccsoportjainak a fergeteges bemutatkozása volt.

Az esemény idején a zentai Rozetta Kézműves Társaság szervezésében kézműves vásár várta a látogatókat.

Az Interetno Fesztivál zentai műsorának szervezője a Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ és a Pro Cultura Polgári Egyesület volt, támogatója pedig a Tartományi Kisebbségügyi Titkárság, valamint Zenta község önkormányzata.


HERÉDI Krisztián és TÓTH Lívia felvételei

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..