home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Indul a vakcina-előjegyzési kampány Magyarországon
Pannon RTV
2020.12.03.
LXXV. évf. 49. szám
Indul a vakcina-előjegyzési kampány Magyarországon

Magyarországon hétfőtől a vakcinainfo.gov.hu oldalon jelezhetik a polgárok igényüket a koronavírus elleni védőoltás felvételére.

Döntés született arról is, hogy vakcina-előjegyzési kampány is indul, ezzel főként a nyugdíjaskorosztályt célozzák meg, akik a veszélyeztetett kategóriába tartoznak. A levélcsomag minden szükséges információt, egy kérdőívet és ingyenesen postázható válaszborítékot is tartalmaz majd. Gulyás Gergely, a magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón elmondta, a vakcina felvétele önkéntes és államilag szervezett módon valósul majd meg. Gulyás arról is beszélt, hogy a már előjegyzett védőoltások mellé további két gyártó vakcinájából is rendelt a Magyar Kormány. Eddig 50 milliárd forint értékben foglaltak le védőoltást. A további szigorítóintézkedésekről a miniszter úgy nyilatkozott, hogy Orbán Viktor magyar kormányfő egészségügyi, gazdasági és egyéb szakértőkkel tart konzultációkat, amelyeknek eredményeként ajánlások születnek a december 11 utáni és a karácsonyt érintő szigorításokkal kapcsolatban.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..