home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Indul a Miénk a város! játék
2016.10.14.
LXXI. évf. 41. szám
Indul a Miénk a város! játék

A Nemzetpolitikai Államtitkárság idén negyedik alkalommal is meghirdeti a Miénk a város! játékot. A játékban 6–10 éves óvodások és kisiskolások jelentkezését várjuk. A gyerekek négy héten keresztül mutathatják meg tehetségüket feladatok megoldásával. A legkitartóbb, legszorgalmasabb játékosok közül az első ötven, legtöbb pontot összegyűjtő kisgyermek 100-100 ezer forint értékű Csodasarkot nyer intézményének. A Csodasarok fejlesztő játékokat, gyermekkönyveket tartalmaz.

 

2012 óta a Nemzetpolitikai Államtitkárság minden évben tematikus évet hirdet. 2012-ben az óvodások, 2013-ban a kisiskolások, 2014-ben a felsősök, 2015-ben a szakképzős diákok, 2016-ban a fiatal vállalkozók kerültek programjaink középpontjába. Valamennyi programunk célja, hogy olyan eszközöket nyújtsunk a külhoni magyar közösségeknek, amelyek segítségével a külhoni magyarság gyarapodhat, szülőföldjén boldogulhat.

2012 és 2014 között az oktatásfejlesztés, a magyar intézményválasztás, az oktatási intézmények közötti zökkenőmentes átmenet fejlesztése volt célunk, 2015-től az oktatásfejlesztés mellett a gazdaságfejlesztés is megjelenik programjainkban. Az idei évben a 2016 a külhoni magyar fiatal vállalkozók éve program keretében szakmai és anyagi támogatást nyújtunk a külhoni magyar vállalkozó fiataloknak.

2013-ban a 2013 a külhoni magyar kisiskolások éve program keretében hirdette meg a Nemzetpolitikai Államtitkárság első alkalommal a Miénk a város! játékot. Játékunk kapcsolódott ahhoz a célunkhoz, hogy megtaláljuk és segítsük azokat, akik egy-egy közösség motorjai lehetnek, hatásukra a közösségben az összetartozás, egymás segítése, a magyarsághoz való tartozás erősödhet. Ehhez kapcsolódóan játékra hívtuk a gyerekeket. Szerettük volna megmutatni, hogy egy közösségben a közösség valamennyi tagja saját tehetségével hozzá tud járulni annak a közösségnek a jóllétéhez.

Minden évben a korábbi tematikus évek legsikeresebb elemeit is továbbvisszük. Játékunkkal az 5-10 éves óvodások és kisiskolások mutatnak immár 4. éve példát a felnőtteknek. Az évente több mint 2000 gyermek esetében azt tapasztaljuk, hogy a gyerekek egész kicsiként kitartóan oldják meg a feladatokat: rajzolnak, gyurmáznak, fogalmazást írnak, és mindezt nem önmagukért, hanem közösségükért örömmel és büszkén teszik. A nyertes gyerekek ugyanis nem önmaguknak, hanem közösségüknek nyerik meg a 100 ezer forint értékű nyereményt.

Idén a játék 2016. október 13-án indul, 2016. november 10-én zárul. A játék a www.mienkavaros.hu oldalon érhető el.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..