home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Indul a 2023-2024. évi A Szakkör program
2023.05.11.
LXXVIII. évf. 19. szám
Indul a 2023-2024. évi A Szakkör program

A Nemzeti Művelődési Intézet A Szakkör programja a 2023-as évben is elindul, amely a Vajdaságban a magyarkanizsai FERHA, Felnőttképzők Regionális Hálózata által valósul meg.

A 2022-es programban több mint 30 településen 105 szakkör dolgozott, ami közel 500 embert mozgatott meg térségünkben.

A 2023-as évben 18 féle kézművességből válogathatnak az érdeklődők, melyek a következők: makramé, quilling, hímzés, mézeskalács, gyöngyfűzés, gyertyakészítés, nemezelés, vesszőfonás, papírfonás, bútorfestés, baba-mamahorgolás, szövés kereten, natúr kozmetika, kötés gyönggyel, éremgyűjtés, csuhé, tojásfestés, csipkeverés.

Minden választott szakkörre 5 fős csoportok jelentkezhetnek egész Vajdaság területéről. A részvétel továbbra is teljesen ingyenes, az eszköz és alapanyag csomagot megkapják a csoportok.

Keszég Anett, a FERHA munkatársa elmondta, a tavalyihoz képest a baba-mamahorgolással, a natúr kozmetikával és a szövéssel bővült a kínálat. A tanulás továbbra is az alapoktól kezdődik, és a résztvevők az oktatóvideók segítségével haladnak a bonyolultabb technikák felé. A foglalkozások célja a közösségben való dolgozás, a közösség erejének az építése, a beszélgetés, a tapasztalat átadása és a közös tanulás. A program végét kiállítás koronázza meg, amelyen bemutatják az elkészült munkákat. Az oktatóvideókat előre is meg lehet tekinteni a www.szakkor.hu oldalon. Az őszre induló szakkörökre a jelentkezés már elkezdődött.

A jelentkezési határidő: 2023. május 20.

További tájékoztatás és jelentkezés a 063/545-293-as telefonszámon és az anett@cnesa.rs e-mail címen kapható.

Forrás: FERHA, Magyarkanizsa önkormányzati hírszolgálata

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..