home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
In memoriam Pásztor István (1956–2023)
2023.10.30.
LXXVIII. évf. 43. szám
In memoriam Pásztor István (1956–2023)

Mély sajnálattal és szomorúsággal tudatjuk, hogy a Tartományi Képviselőház a mai napon elveszítette elnökét, Pásztor Istvánt. Őszinte részvétünket fejezzük ki a családnak és a Vajdasági Magyar Szövetségnek. 

A Tartományi Képviselőház örökké hálás lesz azért a bölcsességért és odaadásért, amellyel Pásztor elnök úr végezte a munkáját. Távozása óriási veszteség a vajdasági és a szerbiai politikai életnek – áll többek között abban a közleményben, amit a Tartományi Képviselőház juttatott el a médiának.

Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke szerint Pásztor István szövetséges volt a történelmi feladatokban, emellett a szerb nép barátja és tisztelője, a vajdasági magyar közösség nagy vezetője.

Hitetlenkedve fogadtam a hírt, hogy elhunyt Pásztor István, a Tartományi Képviselőház és a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, akivel a kilencvenes évektől képviselők voltunk a tartományban, az elmúlt nyolc évben pedig együtt dolgoztunk a legnagyobb feladat megvalósításán, Vajdaság fejlesztésén – áll a tartományi kormányelnöknek a médiához eljuttatott közleményében.

A vajdasági magyar közösség büszkesége és vezetője volt, barát, akire támaszkodhattam. Elveket képviselt a közéleti fellépésben, az érdekérvényesítésben, és ma már kevés az ilyen ember. A szerb-magyar barátság neki köszönhetően emelkedett magas szintre. A szerbiai magyar közösség iránti elkötelezettsége teljes és átfogó volt, és maradandó eredményeket hozott.

Távozásával barátot, szövetségest és támogatót veszítettünk el, aki a jövőben jobban fog hiányozni, mint ahogyan ma felismerni tudjuk – hangsúlyozta Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke, aki őszinte részvétét küldte Pásztor István családjának és a vajdasági magyar közösségnek.

Forrás: A Tartományi Képviselőház és a tartományi kormány közleménye

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..