home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
In memoriam
2023.05.22.
LXXVIII. évf. 20. szám
In memoriam

A Szabadkai Népszínház Magyar Társulata őszinte fájdalommal tudatja, hogy 94. életévében elhunyt a színház nyugdíjas színésznője, Süveges Eta.

1929-ben született Kishegyesen. Pályája a topolyai Járási Magyar Népszínháznál kezdődött 1951-ben, melynek 1959-ig, a színház megszűnéséig a tagja volt. Ekkor szerződött a Szabadkai Népszínházhoz, ahonnan 1987-ben vonult nyugdíjba. Időközben játszott a rövid életű Kísérleti Színpad előadásaiban is. Többek között alakított Opheliat, Anne Frankot és Mását, emellett a teljesség igénye nélkül olyan darabokban játszott, mint az Egérfogó, a Nyolc nő, a Bernarda Alba háza, a Legénylakás, a Kabaré, a Csongor és Tünde vagy éppen a Nem élhetek muzsikaszó nélkül.

Temetése 2023. május 23-án 12.30 órakor lesz a szabadkai Rókusi temetőben.

Fotó: Szerda Zsófia

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..