home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
In Memoriam
2021.10.30.
LXXVI. évf. 43. szám
In Memoriam

Meghalt Oszter Sándor

Hetvenhárom évesen, október 29-én este szívinfarktusban meghalt Oszter Sándor színművész. A hírt felesége, Failoni Donatella osztotta meg a Facebook oldalon.

Oszter Sándort legtöbben a Rózsa Sándor című filmsorozatban nyújtott alakítása nyomán ismerték meg, de színházi szerepei is jelentősek. 

Oszter 1971-től a Vígszínház társulatának volt a tagja, ’76-tól szabadúszó lett, ám két évvel később a Nemzeti Színház szerződtette, ahol hosszú ideig, 1989-ig volt társulati tag, majd 1992-től, néhány év szabadúszás után ugyanide tért vissza, 2008-ban pedig Békéscsabára szerződött. Oszter Sándor Jászai Mari- és Kossuth-díjas, érdemes művész volt, emellett Kondoros díszpolgára, valamint a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével is kitüntették.

Fotó: Beliczay László / MTI fotó

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..