home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
In Memoriam
Pannon RTV
2021.09.15.
LXXVI. évf. 37. szám
In Memoriam

Elhunyt dr. Varga Zoltán

A szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar egykori igazgatója és tanára 86 éves volt.

Hosszan tartó betegség után elhunyt prof. dr. Varga Zoltán, a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar egykori igazgatója és tanára, számos tankönyv szerzője, a Vajdasági Módszertani Központ alapítója.

Csantavéren született 1935-ben, Szabadkán járt a Magyar Vegyes Főgimnáziumba, majd Újvidéken végezte a Pedagógiai Főiskolát. 1991-ben pedig az Újvidéki Egyetemen megszerzi a filológiai tudományok doktora címet.

Több iskolában volt tanár, majd a szabadkai Pedagógiai Akadémia igazgatója. 1994-ben a magyar kisebbségi oktatásért, a nyelvhasználati jogokért folytatott tevékenysége miatt igazgatói tisztségéből felmentették, munkaviszonyát megszüntették.
Számos tudományos közleményt, cikket, tanulmányt publikált, több mint 30 tankönyv szerzője, szakvéleményezője, fordítója, lektora. Haláláig Magyarországon élt.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..