home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Igényelhető az első negyedévi tejprémium
2023.04.04.
LXXVIII. évf. 13. szám
Igényelhető az első negyedévi tejprémium

A hét elején közzétette az első idei felhívást az állami támogatások kérelmezésére a mezőgazdasági minisztérium. Április 15-éig igényelhető az első negyedévi tejprémium, melynek kifizetése a felhívás lezárásától számított 30 napon belül esedékes. Kizárólag elektronikus úton, az e-Agrar rendszerbe történő regisztrálás után kérhető a támogatás.

Újdonság, hogy a korábbi tervektől eltérően a hektáronkénti támogatásra mégsem április 3-ától lehet jelentkezni. Az erre vonatkozó felhívás közzétételét későbbre halasztották, hogy a gazdáknak legyen elég idejük ellenőrizni adataikat a kataszteri hivatalban, és szükség esetén elvégezni a módosításokat, valamint regisztrálni az e-Agrar felületen.

Az agrártárca kiemeli, hogy a halasztás nem hat ki a területalapú támogatások kifizetésére, ennek időpontja nem változik, ugyanis ennek igénylésére 45 nap helyett egy hónapot adnak.

A szaktárca ismételten emlékezteti a termelőket, hogy az agrárgazdaságoknak az elektronikus nyilvántartási rendszerbe (eRPG) való bejelentése nincs határidőhöz kötve, de amíg nincsenek regisztrálva, semmilyen támogatás nem kérelmezhető.

Forrás: Tanjug, Magyar Szó, Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..