home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Ifjú képírók jubileuma
Tóth Lívia
2015.04.26.
LXX. évf. 17. szám
Ifjú képírók jubileuma

A zentai Művelődési Házban ünnepelte meg fennállásának tizedik évfordulóját a Bolyai Filmműhely. A csoport tagjai az elmúlt időszakban jelentős sikereket értek el a hazai és külföldi fesztiválokon. Az eseményre megjelent A kamerával úgy kell bánni… című kiadvány is. A rendezvény kezdetén megnyílt a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium képzőművészeti tagozatának és filmműhelyének közös tárlata.


A műsorvezetők: Szénási Eszter és Zsolnai Ákos



Vendégek

A jubileumi összejövetelen többek között tiszteletét tette Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, dr. Babity János, Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának főkonzulja, Pásztor István, a tartományi képviselőház és a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, mgr. Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Juhász Attila tartományi művelődési segédtitkár, valamint a hazai és a magyarországi filmes szakma jeles képviselői.


Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke


Póth Imre, a Bolyai Filmműhely egyik vezetője


Horváth Mihály, a Bolyai Filmműhely egyik vezetője

A vendégeket a kiállítási teremben Kormányos Róbert, a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium igazgatója, valamint Póth Imre és Horváth Mihály, a Bolyai Filmműhely vezetői köszöntötték.  

A tanár urak elsődleges célja mindig is az volt, hogy megtanítsák a fiatalokat nem csak filmet készíteni, de nézni és értelmezni is, hogy ne legyenek kiszolgáltatva a különböző manipulációknak.  


Gondi Martina, a VMMI megbízott igazgatója

A kamerával úgy kell bánni… – A Bolyai Filmműhely tíz éve (2005-2015) című kiadványról Gondi Martina, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet megbízott igazgatója beszélt.


Ceglédi Rudolf, Zenta község polgármestere


Vladimir Anđelković
producer


Siflis Zoltán filmrendező


Az egybegyűltek a Művelődési Ház színháztermében részleteket láthattak az ifjú képírók legkiválóbb alkotásaiból. A folytatásban Ceglédi Rudolf, Zenta község polgármestere, Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, Vladimir Anđelković producer, a Szerbiai Gyermek- és Ifjúsági Filmfesztivál főszervezője és Siflis Zoltán Balázs Béla-díjas filmrendező gratulált a Bolyai Filmműhely vezetőinek és tagjainak.






A kitüntetettek (Herédi Krisztián felvételei)

A filmműhelyben tevékenykedők emléklapot kaptak, az elmúlt évtized legeredményesebb diákjait, Anitics Tamást, Kecsenovity Egont, Lejkauf Istvánt, Szénási Esztert és Zsolnai Ákost pedig emlékplakettel tüntették ki. Az öt fiatalt Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke külön jutalomban részesítette, a filmműhely harminc tagját pedig meghívta a XV. Lakiteleki Filmfesztiválra, amelyet szeptember 21-23-a között tartanak meg.rédi Krisztián felvételei

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..