home 2024. május 06., Ivett napja
Online előfizetés
Időtlen lakberendezési trendek
Gyulai Özvegy Andrea lakberendező
2024.04.24.
LXXIX. évf. 16. szám
Időtlen lakberendezési trendek

A divat manapság igencsak kiszámíthatatlan és szeszélyes. Nem igazán szükséges és nem is lehet mindent követnünk, hiszen nem tudjuk olyan gyorsan lecserélni a bútorainkat, ahogyan az aktuális trend változik.

Az otthonunk berendezésekor mindig hosszú távra kell terveznünk, olyan tárgyakkal, bútorokkal, amelyeket sokáig el tudunk képzelni magunk körül. Leginkább a tartósságot, minőséget célszerű szem előtt tartani, és azokat a bútorokat, színeket és anyagokat előnyben részesíteni, amelyek hosszú távon is élményt, nyugalmat ígérnek.

 

Zölden, amennyire lehetséges

A környezetvédelem és a fenntarthatóság fogalmakat számtalanszor halljuk, és egyáltalán nem elhanyagolandó szempontok. A bútorgyártók szintén egyre inkább figyelembe veszik őket. Néhány évente lecserélni a bútorainkat nemhogy lehetetlen, hanem nem is trendi. Ehelyett inkább tartsuk szem előtt, hogy tartós és jól variálható, jobb minőségű darabokat vásároljunk.

A zöld nemcsak környezetvédelmi szempontból értelmezhető, hanem színként is. A zöld használata a lakásunkban a legmegnyugtatóbb a szemnek, pihentető, alkalmas az elme frissen tartására, továbbá egyensúlyt teremt.

Ha természetes színekkel és organikus formákkal vesszük körbe magunkat, csökkenthető a stressz, és sokkal kreatívabbak is lehetünk. A mohazöld, az olíva a fa különböző árnyalataival kombinálva, esetleg kővel, bambusszal, rattannal, levél- vagy virágmotívumú tapétával tökéletes választás lehet.


Fotóki forrása: Pexels

 

Kert a nappaliban

Bevihetjük a természetet a közösségi tereinkbe is, illetve a kertben is lehet a nappalink — például a teraszra varázsolhatunk egy nappalit, időjárásálló bútorokkal. A lényeg, hogy a zöld környezetben megjelennek a fotelek, kanapék. A teraszon, erkélyen kívül nagyon trendi a télikert is.

 

Lekerekített formavilág

Az utóbbi időben a minimál stílusvilág miatt háttérbe szorultak a gömbölyített, íves formájú bútorok, berendezési tárgyak, mostanság viszont úgy tűnik, ismét előtérbe kerül a görbülő vonalvezetés, a kerekített asztal, a puha, bumfordi fotel. A bútorainknak a kényelmet kell szolgálniuk, és szerencsére ezt a szakértők is észrevették.

 

Home office

Az már bizonyos, hogy az otthoni irodák megmaradnak, sőt, egyre több helyen van rájuk igény. Ahelyett azonban, hogy a laptoppal a kanapén görnyednénk, kialakult az az igény, hogy az otthonunkban végzett munka kényelmes legyen. Lehet, hogy most még csak egy kényelmes, jól variálható, fiókos asztalka váltja fel az étkezőasztalunkat, de az igények egyre nőnek. Az otthoni irodánknak lehetőleg a lakásunk legnyugodtabb részén kell helyet kapnia. Ha erre nincs külön helyiségünk, akkor a nappali sarkába is beszoríthatjuk. Minden eszközt, mely a hatékony munkavégzéshez szükséges, tartsunk a közelünkben, de lehetőleg ne legyen zsúfoltság. A rendezetlenséget tárolókkal kerülhetjük el. Itt is válasszunk megnyugtató színt, zöldet, kéket és egyéb természetes árnyalatokat. A harsány, energizáló színeket mindenképp célszerű kerülni.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..