home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Idősek és fiatalok közös, adventi társalgása
Kónya-Kovács Otília
2022.12.17.
LXXVII. évf. 50. szám
Idősek és fiatalok közös, adventi társalgása

Vendégségbe érkeztek a nagybecskereki Szathmáry Karolina Leánykollégiumba a muzslyai Szent Erzsébet Szeretetház tagjai, akik a kollégistákkal részt vettek az adventi szentmisén, amelyet Tapolcsányi Emanuel, nagybecskereki plébános celebrált. Az idős nénik felelevenítettek egy régi szokást is, bemutatták, egykoron hogyan jártak házról-házra az adventi időszakban, és végezték a szállást keres a szent család kilencedet, sőt Palatinus Aranka elhozta megmutatni azt a száz éves képet is, amellyel jártak a családok egymáshoz. Közben a karácsonyi dalokból is hallhattak néhányat a fiatalok.

Gizella nővér, a szeretetház vezetője elmondta, meghívást kaptak a leánykollégiumba, ahol már nem először jártak.

–Nagyon örülünk ennek a lehetőségnek. A jövetelünk célja, hogy továbbadjuk a szeretetet, és közösen készüljünk az ünnepekre. Ezek a gyerekek, ha nem is ismernek minket, de tudják, hogy mi szeretettel gondolunk rájuk, imádkozunk értük, hogy ők is boldogok legyenek, és a családjaik úgyszintén.

Kapusi Ilona örömmel nyugtázta, hogy az idős nénik ajándékot is kaptak, amit nagy szeretettel készítettek nekik.  

–Nagyon szép vendégvárás volt, teával, aprósüteménnyel kínáltak bennünket. Jó volt, mert beszélgettünk a lányokkal, és nagyon hálásak vagyunk, a miséért is. Remélem, hogy ezt máskor is meg tudjuk szervezni.

A kollégium lakói közül két törökbecsei lány, Kopeczky Nikoletta és Fazekas Szintia foglalta össze az eseményt.

–Vártuk már, hogy eljöjjön ez a délután, mert nagyon sokat készültünk rá – mesélte Nikoletta. – A szentmise nagyon jó hangulatban telt, énekeltünk, majd átmentünk az ebédlőbe, ahol teázgattunk, beszélgettünk, nagyon megható volt. A nénik meséltek magukról, a gyermekkorukról, a régi karácsonyokról, és arról, hogyan töltötték az adventi várakozást.  

–Én nagyon kíváncsi voltam, hogy ez az egész hogyan is fog menni – fejtette ki gondolatait Szintia. – Örülök, hogy eltölthettünk közösen egy meghitt délutánt. Valóban nagyon tartalmas volt a beszélgetés, és jó volt látni, hogy amikor átadtuk az ajándékokat, mennyire meghatódtak, és mennyire örültek neki.

A lányok azt is elárulták, milyen ajándékokkal készültek. Dekupázs technikával készítettek egy-egy kis lapocskát, meg vázát, amibe szalvétavirágokat tettek, de szaloncukorkákkal is kedveskedtek az idős látogatóiknak.

Fényképezte: Kónya-Kovács Otília

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..