home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Idevonzott világzene
(gyg)
2013.06.26.
LXVIII. évf. 26. szám
Idevonzott világzene

Tízéves az Etnofest — Az Etnofest világzenei fesztivál „felhozatal”-a az idén is minden várakozást felülmúlt. A június 21-én és 22-én Palicson, a Nagyteraszon megrendezett koncertsorozaton egyebek között balkáni, spanyol, ír és magyar népzenei hangzásvilágba csöppenhetett bele a közönség.

A szervezők valóban nagy gondot fordítottak a zenei sokszínűségre és minőségre. Tették ezt annál inkább, mivel a rendezvény az idén ünnepelte tizedik jubileumát.

A péntek esti program az Alpok zenéjét európai klasszikus és dzsesszelemekkel ötvöző osztrák Hotel Palindrone zenekar fellépésével indult, majd a kelta folk-rock zenét játszó szerb együttes, az Orthodox Celts adott koncertet. Ezután a hagyományos magyar népzenét újraértelmező Szökős zenekar táncoltatta meg a közönséget.

Szombaton elsőként a szerb és egyéb balkáni népzenék világhírű vokálosa, Svetlana Spajić és a köré csoportosult, az Amerikai Egyesült Államokból érkezett Kitka Ansambl állt színpadra. A spanyol zene és tánc szerelmesei a hagyományos andalúz dallamokat játszó Alberto López y Grupo Flamenco fellépését élvezhették. Az instrumentális és elektronikus zene egyedi összecsengése tette különlegessé a lengyel—ukrán Dagana együttes produkcióját. A koncertsorozatot a szerbiai DJ Rromano Suno világzenei válogatása zárta. A fesztiválon péntektől vasárnapig fotós és zenei műhelymunkák várták az érdeklődőket. A rendezvényen természetesen a kézművestermékek is helyet kaptak.
 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..